Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Ψάχνει πρόκριση στο Europa League και ενίσχυση

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Ψάχνει πρόκριση στο Europa League και ενίσχυση
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυο “υποχρεώσεις”. Να πάρει απόψε το βράδυ (22:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 1) την πρόκριση στους ομίλους του Europa League -παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα που θέλει κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού– και στη συνέχεια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, υποδεχόμενος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να πάρουν τη νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τις δύο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς… λογαριασμούς από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ΓΣΠ.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν καλείται να παρουσιάσει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του, προκειμένου να πάρει τη νίκη, με την οποία θα… τσεκάρει το «εισιτήριό» του για τη φάση των ομίλων. Εάν, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «κυανολεύκων», θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους στους ομίλους του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, χωρίς να ανακοινωθεί αποστολή και ο Κάρλος Κορμπεράν πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, εκτός του Βρσάλικο που είναι τραυματίας και τους Παπασταθόπουλο, Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι οποίοι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το… Europa League “εισιτήριο” και στη συνέχεια να “τρέξει” τα μετεγγραφικά του, με την άφιξη του Χουάνγκ Ουί-Τζο, την επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου, την επανενεργοποίηση του Κώστα Φορτούνη, αλλά και την απόκτηση ενός χαφ και ενός μπακ-χαφ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Εμβιλά, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Χουάνγκ, Ελ Αραμπί.

Απόλλων Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Πίττας, Κολ, Κυριακού, Βα, Ντιγκινί, Γιάνγκα.

Υπενθυμίζεται ότι στους ομίλους του Europa League έχουν ήδη «κλείσει» θέση οι Ρόμα (Ιταλία, κάτοχος του Europa Conference League), Άρσεναλ (Αγγλία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Μπέτις (Ισπανία), Σοσιεδάδ (Ισπανία), Λάτσιο (Ιταλία), Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Φράιμπουργκ (Γερμανία), Ναντ (Γαλλία), Ρεν (Γαλλία), Μπράγκα (Πορτογαλία) και Φέγενορντ (Ολλανδία).

Επίσης, εκεί θα βρεθούν οι δέκα ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ του Europa League, καθώς και δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League. Οι τέσσερις εξ αυτών αποκλείστηκαν στο «μονοπάτι» των πρωταθλητών για τον 3ο προκριματικό γύρο και είναι οι Μονακό (Γαλλία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) και Μίντιλαντ (Δανία), ενώ οι υπόλοιπες έξι αποκλείονται στα πλέι οφ του Champions League.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστές οι τρεις εξ αυτών, οι οποίες είναι οι Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).

Να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός -εάν περάσει τον Απόλλωνα Λεμεσού- θα τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους του Europa League, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (26/08, 14:00).

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Ρέιντζερς προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League και έτσι ο Ολυμπιακός με 41.000 πόντους θα είναι η ομάδα που θα καλύψει την τελευταία θέση του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτή η βαθμολογία τοποθετεί την ομάδα του Πειραιά και στο αντίστοιχο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και στο Conference League χωρίς κάποιο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις