Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο: Με ηγέτη Σλούκα, “πάτησε” τους Ιταλούς

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο: Με ηγέτη Σλούκα, “πάτησε” τους Ιταλούς

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στην Euroleague. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε εντός έδρας της πανίσχυρης Αρμάνι Μιλάνο με 86-75, για την τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτιώνοντας σε 2-1 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους Ιταλούς στην πρώτη ήττα τους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με την παραγωγικότητα του να αυξάνεται κατακόρυφα στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή, ενώ ενεργοποιώντας την άμυνά του στην τέταρτη, έφτασε άνετα στην πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη στη Euroleague,

Σπουδαία εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα, με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ να τελειώνει τον αγώνα με 17 πόντους, 11 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-42, 63-58, 86-75

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες πηγαίναν χεράκι-χεράκι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.  Η είσοδος στο παιχνίδι του Σέρχι Ροντρίγκες άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, με τους Ιταλούς να ξεφεύγουν με 15-21 και τον Γιώργο Πρίντεζη να μειώνει σε 18-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με buzzer beater τρίποντο.

Με ένα γρήγορο 5-0, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου με 23-21 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο ο Ισπανός γκαρντ ήταν σε σεληνιασμένη κατάσταση.

Ο Ροντρίγκες δεν έχασε ούτε σουτ στο πρώτο ημίχρονο (2/2 βολές, 2/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα), επιτρέποντας στην Αρμάνι να ξεφύγει με 8 πόντους (34-42), λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Δύο βολές του Σλούκα κι ακόμα ένα buzzer beater καλάθι του Πρίντεζη διαμόρφωσαν το 38-42 του πρώτου μέρους.

Οι Ιταλοί ξέφυγαν εκ νέου 40-48 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί ήρθε το ξέσπασμα του Ολυμπιακού. Με τον ΜακΚίσικ να δίνει one man show οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρομερό ρυθμό και μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέκτησαν το προβάδισμα, τρέχοντας ένα σερί 9-0 (49-48).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να εκτελούν από παντού τους Ιταλούς, με τον Σλούκα να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό στο +5 (63-58) και πλέον το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το timing που είχαν κατακτήσει και να «τελειώσουν» τη δουλειά.

Οι Πειραιώτες, όχι μόνο δεν κινδύνεψαν, αλλά κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, πανηγυρίζοντας μία διπλή νίκη (σ.σ. οι δύο ομάδες δεν αποκλείεται να είναι κοντά στη βαθμολογία στο τέλος της κανονικής περιόδου).

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Σεμές (Ισραήλ), Τεπενιέρ (Γαλλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 16 (4), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 17 (2), Μάρτιν 6, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 4, Τζένκινς 5 (1), Έλις 5, ΜακΚίσικ 10 (1)
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Έτορε Μεσίνα): Λεντέι 10 (1), Μορέτι, Μορασκίνι  2, Ρολ 16 (4), Ροντρίγκεθ 18 (4), Ταρζέφσκι 2, Ντιλεϊνι 5 (1), Σιλντς 5, Μπρουκς, Χάινς 8, Ντατόμε 9 (1)

Τα highlights του αγώνα:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις