Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Nα ρίξει την πρώτη «κανονιά» για την πρόκριση

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Nα ρίξει την πρώτη «κανονιά» για την πρόκριση
Intime.gr

Μια ημέρα μετά τα 96α γενέθλια του συλλόγου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ (22:00, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 2 HD), για τη φάση των «16» του Europa League, με σκοπό να κάνει την… αρχή, για μια νέα μεγάλη πρόκριση επί των «κανονιέρηδων».

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης (11.03.2021, 22:00, CosmoteSport1HD) στους «16» του Europa League και φέτος θέλει να μη «λυγίσει» στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Μπροστά του, η… γνώριμη Άρσεναλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ καλές μνήμες από τα ματς κόντρα στους Λονδρέζους, με αποκορύφωμα τον περσινό του «άθλο», στους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί «πληγωμένος», ειδικά στα μετόπισθεν όπου θα απουσιάσει ο τραυματίας Ρούμπεν Σεμέδο (θα μείνει εκτός για ενάμισι μήνα), ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την παρουσία του Ουσεϊνού Μπα στην ενδεκάδα (έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο παιχνίδι με τη Λαμία, για τη Superleague).

Ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων», που την περασμένη Κυριακή (07/03) με έντονες ενοχλήσεις στη μέση, ξεπέρασε ως ένα βαθμό το πρόβλημά του κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, παίζοντας δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Εάν ο Μπα καταφέρει να μπει στην 11άδα του Πέδρο Μαρτίνς, οι Πειραιώτες αναμένεται να παραταχθούν με 4-3-3 και τους: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλο, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Μπρούμα Ελ Αραμπί.

Στην περιπτωση που ο Μπα μείνει στον πάγκο, τότε ο Μαρτίνς θα χρειαστεί να «γυρίσει» στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας τον Εμβιλά, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1, με τους Μπουχαλάκη-Καμαρά δίδυμο στον άξονα, τον Φορτούνη «δεκάρι» πίσω απ’ τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά στο αριστερό άκρο.

Η Άρσεναλ αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-2-1-3 και τους: Λένο, Σουάρες, Τίρνεϊ, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Όντεγκααρντ, Σάκα, Πέπε Ομπαμεγιάνγκ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιάν Σέιντελ, Ράφαελ Φόλτιν και 4ο τον Κρίστιαν Ντίνγκερτ. Ο διαιτητής στο VAR θα είναι ο Γερμανός Μάρκο Φριτς και AVAR ο Σάσα Στάγκεμαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις