Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Όλα για την πρόκριση στους 16 οι “ερυθρόλευκοι”

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Όλα για την πρόκριση στους 16 οι “ερυθρόλευκοι”

Oι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League και ειδικά η τεράστια νίκη στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Άρσεναλ, έχουν δώσει τη δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να αγωνίζονται απόψε (21.45) κυνηγώντας με μεγάλες αξιώσεις την πρόκρισή τους στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, σε έναν όμιλο που πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους στην κλήρωση του Αυγούστου.

Η πρόκληση είναι φυσικά τεράστια, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς τις ομάδες που θα βρεθούν στους “16” με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Παρί να κλέβουν φυσικά την παράσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν απόψε το παζλ είναι πιο αδύναμες.

Πέρα από τα προφανή οικονομικά οφέλη, ο Ολυμπιακός κυνηγάει και την εδράιωσή του στην ελίτ των Ευρωπαϊκών κλαμπ πετυχαίνοντας την 5η πρόκριση του στους “16” του Champions League και 4η τα τελευταία 7 χρόνια.

Τα πλάνα του Σίλβα

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα προσανατολίζεται σε μία ενδεκάδα με Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Σεμπά, Πάρντο και Ιντέγε, ωστόσο υποψήφιοι με σημαντικές πιθανότητες για μία από τις παραπάνω 11 θέσεις είναι και οι Καμπιάσο, Σαλίνο και Μποτία.

Οι Έρυθρόλευκοι έχουν βρεθεί σε θέση φαβορί για την πρόκριση και ως τέτοιο προσφερόνται από τον Stoiximan.gr, σε μία από τις 150 αγορές που προσφέρει η γνωστή στοιχηματική εταιρεία για την μεγάλη αναμέτρηση.

Αισιόδοξοι για την πρόκριση οι Άγγλοι

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της Άρσεναλ, υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση, με τον Αρσέν Βενγκέρ να την αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, δηλώνοντας: “Είναι μακρινό για εμάς (το σενάριο να αγωνιστεί η Άρσεναλ στο Europa League). Είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Όταν πρέπει να υπερπηδήσεις ένα εμπόδιο, δεν επεξεργάζεσαι ότι θα πέσεις. Βέβαια όταν πέσεις, θα πρέπει να σηκωθείς. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να προκριθούμε.”

Όπως τόνισε με έμφαση ο Αλσατός τεχνικός, η Άρσεναλ είναι εδώ για την πρόκριση και παρά τις σημαντικές απουσίες πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει για πρώτη φορά στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα στο παρελθόν, ήττες που ήρθαν υπό συνθήκες εντελώς διαφορετικές.

Το κίνητρο και για τις δύο πλευρές είναι τεράστιο. Ειδικότερα για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να βρεθούν στο αποψινό ραντεβού με την ιστορία. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα είναι συνεπείς στο ραντεβού.

Απαντήσεις το βράδυ στο χορτάρι του “Γ. Καραϊσκάκης”…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε