Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Όταν ο Ελ Αραμπί «σκότωσε» τους Λονδρέζους (video)

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Όταν ο Ελ Αραμπί «σκότωσε» τους Λονδρέζους (video)

Ο Ολυμπιακός κι η Άρσεναλ θα συγκρουστούν και φέτος σε νοκ άουτ φάση του Europa League. Πέρυσι έγινε στους “32” και φέτος στους “16”, με την κληρωτίδα να βγάλει και πάλι αντιμέτωπες τις δύο ομάδες.

Το έργο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν αν θυμηθούν την περασμένη σεζόν, όταν κι απέκλεισαν την Άρσεναλ, μετά την μεγάλη νίκη με 2-1 στην παράταση στην Αγγλία, που ανέτρεψε την ήττα (0-1) στο Φάληρο.

Τότε ο Ελ Αραμπί είχε σοκάρει τους Λονδρέζους στο 118′, κάνοντας το 1-2 και χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε όλα όσα είχαν γίνει πέρυσι στα δύο παιχνίδια:

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε άλλα οκτώ παιχνίδια, που είναι απόλυτα μοιρασμένα, αφού ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ μετρούν από 4 νίκες.

Όμιλοι Champions League, 2009

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0
Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0

Όμιλοι Champions League, 2011

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1
Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1

Όμιλοι Champions League, 2012

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1

Όμιλοι Champions League, 2015

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3

Αήττητη στο φετινό Europa League η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ προκρίθηκε με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όμιλο με Μόλντε, Ραπίντ Βιέννης και Ντάνταλκ! Στους «32» απέκλεισε την Μπενφίκα. Στη Ρώμη ήρθε ισόπαλη 1-1, ενώ στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», παρότι προηγήθηκε, βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο 61’, αλλά βρήκε τα δύο γκολ που χρειαζόταν για την πρόκριση, με τον Ομπαμεγιάνγκ να λυτρώνει την ομάδα του στο 87’.

Τραγική πορεία στην Premier League

Εντός των συνόρων η Άρσεναλ δεν βλέπεται… Βρίσκεται στην 11η θέση με 34 βαθμούς σε 25 αγώνες απέχοντας 9 βαθμούς από τις θέσεις του Γιουρόπα Λιγκ και 11 από την τετράδα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από την Σαουθάμπτον και στο Λιγκ Καπ στα προημιτελικά από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-4). 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις