Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Γλίτωσε στις καθυστερήσεις με τον… ξεχασμένο Μάριν

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Έφτασε μια.. ανάσα από την γκέλα, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει. Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη ανατροπή επί του Αστέρα Τρίπολης (2-1) και μπήκε με το δεξί στο 2017. Η γκολάρα του Φορτούνη ισοφάρισε το πέναλτι του Μάσα και ο.. παροπλισμένος Μάριν έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες. Ο χρόνος άλλαξε, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα των “ερυθρόλευκων” παραμένουν. Εντυπωσιακοί οι Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Νικηφόρα ξεκίνησε το 2017 για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν με μεγάλη δυσκολία και ανατροπή (τέταρτη εφετινή και δεύτερη συνεχής) 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής. O… ξεχασμένος Μάριν να σημείωσε το “χρυσό” γκολ στις καθυστερήσεις κι “έσβησε” την κακή εικόνα των Πειραιωτών, που βρέθηκαν κοντά στην εντός έδρας γκέλα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το καλό του ξεκίνημα και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, βλέποντας μόλις στο 2′ τον Ντοναρούα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Φορτούνη. Ίδιο… σενάριο και στη φάση του 12 με τον Ιταλό να διώχνει την κεφαλιά του Μπορία. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τον Αστέρα να αμύνεται σωστά να πιέζει ψηλά (στα 3/4 του γηπέδου) και να μη… φοβάται να βγει στην επίθεση, ανησυχώντας την οπισθοφυλακή των γηπεδούχων.

Ο τρόπος ανάπτυξης των “ερυθρόλευκων” -κυρίως με σέντρες- δεν ήταν ο κατάλληλος για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα των Αρκάδων. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά (πολύ δουλειά από Τσιλιανίδη, μανιά και Καλτσά) και στο 26’… ανταμείφθηκαν. Ο Μάσα βγήκε απέναντι από τον Λεάλι και τον “κρέμασε”. Με τη φόρα που είχαν ο πορτιέρε των Πειραιωτών συγκρούστηκε τον Αργεντινό και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μάσα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Η άμυνα των γηπεδούχων βρέθηκε σε σύγχυση στη συνέχεια, με τους Μποτία, Βιάνα και Λεάλι να κάνουν αρκετά λάθη και την ομάδα του Ελευθερόπουλου να πλησιάζει το 0-2, έχοντας για κινητήριο μοχλό τον φανταστικό Μάσα. Το κακό αυτό ημίχρονο για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα. Φιγκέιρας και Μποτία “τράκαραν” μεταξύ τους μετά από σέντρα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Τσιλιανίδη, ο οποίος σούταρε άουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους “ερυθρόλευκους”.

Οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, στρίμωξαν με το.. καλημέρα τους φιλοξενούμενους και “άγγιξαν” το γκολ σε δυο περιπτώσεις. Στο 48′ ο Καρντόσο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντοναρούμε έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Βιάνα. Στο 54 όμως ήρθε η ισοφάριση για τους Πειραιώτες! Ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” του Ντοναρούμα.

 Επιθετικά, οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι, αλλά τα αμυντικά τους προβλήματα ήταν “χτυπητά”. Η είσοδος του Ιντέγε (71′) έκανε ακόμα πιο απειλητικούς τους γηπεδούχους, όπως και αυτή του Μάριν, που με το που μπήκε στο ματς ανάγκασε τον Ντοναρούμα να κάνει μια δύσκολη επέμβαση (80′).Ο Νιγηριανός επιθετικός έσετιλε με κεφαλιά στο 88′ για λίγο άουτ, αλλά ο Γερμανός μέσος ήρθε στις καθυστερήσεις να νικήσει με κοντινό σουτ τον απίστευτο Ντοναρούμα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Μανθάτης (79΄ Μάριν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71΄ Ιντέγε).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Δημούτσος (79΄ Ιωαννίδης), Τσουκαλάς, Μάσα (60΄ Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς (67΄ Χαμντανί).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε