Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3: Ήττα και «σκληρός» αποκλεισμός για τους Πειραιώτες από το Europa League

Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3: Ήττα και «σκληρός» αποκλεισμός για τους Πειραιώτες από το Europa League
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός γνώρισε “βαριά” ήττα με 3-0 από την Αταλάντα και αποκλείστηκε με δύο ήττες από τα play off του Europa League, καθώς είχε ηττηθεί με 2-1 και στο Μπέργκαμο.

Οι Πειραιώτες εμφάνισαν σημαντικά κενά στην άμυνά τους, έμεινα πίσω στο σκορ μετά από λάθος του Λαλά και γκολ του Μέλε στο 44′ για να τους “σκοτώσει” στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαλινόφκσι με δύο εντυπωσιακά σουτ στο 66′ και το 69′. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε έτσι εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας και είναι αναγκασμένη να στραφεί ξανά στις υποχρεώσεις της εντός Ελλάδας, όπου βρίσκεται στην κορυφή της Superleague 1, αλλά και στην 4άδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός έδωσε από την αρχή του αγώνα την μπάλα στην Αταλάντα, αλλά ήταν αυτός που “απείλησε” πρώτος, με τον Μαντί Καμαρά να “αγγίζει” το γκολ μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα.

Ο μέσος των “ερυθρόλευκων” έκανε εξαιρετική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μούσο και άουτ.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί “ηρέμησαν” το παιχνίδι, με τον ρυθμό να είναι κακός και να θυμίζει αρκετά το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Μπέργκαμο. Κάποια κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού όμως, έδωσαν την ευκαιρία στην Αταλάντα να “χτυπήσει” στον κενό χώρο, με το οφσάιντ και δύο σωτήρια τάκλιν να γλιτώνουν αρχικά τους γηπεδούχους.

Στο 40′ όμως, ο Μαλινόφκσι βρήκε ξανά τον Μέλε με άψογη κάθετη πάσα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Δανός εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Λαλά στη φάση, για να “τσιμπήσει” την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “απαντήσει” πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Εμβιλά στο 44′ με ένα περίτεχνο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και το σκορ δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το προβάδισμα των Ιταλών στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειριαώτες μπήκαν πιο επιθετικά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ρίχνει στο ματς και τον Γιώργο Μασούρα στη θέση του Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Τικίνιο στο 51′ όμως, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με δύσκολη κεφαλιά προς τα πίσω.

Παράλληλα δε, μεγάλωσαν και οι χώροι στην άμυνα των Πειραιωτών, με την Αταλάντα να το εκμεταλλεύεται με την πρώτη ευκαιρία, αφού στο 66′ οι παίκτες της συνδυάστηκαν άψογα και εμφάνισαν την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ. Κουπμάινερς και Μπογκά άλλαξαν εκπληκτικά την μπάλα και την έστρωσαν στον Μαλινόφσκι, ο οποίος με φοβερό πλασέ έκανε το 2-0.

Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης “κεραυνοβόλησε” την εστία των Πειραιωτών από μακριά και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 και βάζοντας ουσιαστικό τέλος στις ελπίδες των Πειραιωτών για οποιαδήποτε ανατροπή.

Οι δύο ομάδες έψαξαν ένα ακόμη γκολ στη συνέχεια, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν, με την ομάδα του Μαρτίνς να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα από την Αταλάντα και να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε έτσι από τη συνέχεια του Europa League και έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή του πορεία, χάνοντας την ευκαιρία για μία υπέρβαση στη διοργάνωση. 

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Αταλάντα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46’ Μασούρας) – Λαλά (68’ Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά (68’ Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ – Ονιεκούρου (60’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74’ Φαντιγκά).

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο – Τολόι, Ντεμιράλ (90’ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι – Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (84’ Πετσέλα) – Μαλινόφσκι, Πεσίνα (57′ Κουπμάινερς) – Πάσαλιτς (57’ Μπογκά).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις