Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Ο Μπακαμπού τον επανέφερε στις νίκες στη Super League 1

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Ο Μπακαμπού τον επανέφερε στις νίκες στη Super League 1
Intime.gr

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πέτυχε τα δυο πρώτα του γκολ στη Super League 1 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα -στο ντεμπούτο του Μίτσελ- επικρατώντας του Ατρόμητου στο “Καραϊσκάκης” με 2-0. Χαμένο πέναλτι από τον Ελ Αραμπί, πριν σκοράρει το πρώτο του τέρμα ο Κονγκολέζος επιθετικός από την άσπρη βούλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα… άνετο 2-0 την “αντεπίθεση” του -στο πρώτο ματς του Μίτσελ στον πάγκο του- έφτασε τους 11 βαθμούς (-4 από την κορυφή) και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του βραδινού ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Απ’ τη μεριά του, ο Ατρόμητος παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με το… καλημέρα να φέρει σε δύσκολη θέση την άμυνα του ΟΦΗ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αντέχουν. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αναπτυχθούν σωστά, αλλά οι πρώτες τους φάσεις ήρθαν από… στημένο, με τον Σισέ να έχει δυο καλές κεφαλιές στο πρώτο 15λεπτο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 30′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπακαμπού -ολομόναχος- πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε με το γόνατο!

Έξι λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, για χέρι του Ροτάριου -σε γύρισμα του Μασούρα- ο διαιτητής Τζοβάρας είδε ο ίδιος τη φάση κι… έστησε την μπάλα στα 11 βήματα. Ο Γιαννιώτης όμως κατάφερε κι έδιωξε την εκτέλεση του Ελ Αραμπί, κρατώντας το 0-0. στο 45+1′ όμως ο Μπακαμπού ανατράπηκε από τον Κιβρακίδη εντός μεγάλης περιοχής, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον πορτιέρε της ομάδας του Περιστερίου για το 1-0 (πρώτο του γκολ με τους Πειραιώτες).

Ο Μίτσελ πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του Ελ Αραμπί, με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ατρόμητος όμως μπήκε πιο καλά στην επανάληψη και στο 49’είδε τον Τζολάκη να διώχνει την κοντινή κεφαλιά του Φρίτζονσον.

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Ο Ολυμπιακός -πάντως- είχε το… πάνω χέρι. Στο 57′ ο Χουάνγκ έβγαλε εξαιρετική κάθετη, ο Μπακαμπού δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Ντε Μποκ τον έκλεισε, με τον Γιαννιώτη να παραχωρεί κόρνερ.

Λίγο πριν γίνει αλλαγή από τον Μίτσελ, ο Μπακαμπού πέτυχε και δεύτερο γκολ (2-0 στο 68′) δεχόμενος μια υπέροχη κάθετη από τον Βαλμπουενά και νικώντας τον Γιαννιώτη σε τετ-α-τετ.

Η νίκη είχε πλέον κριθεί, με τον Ολυμπιακό να παίζει σε χαλαρούς ρυθμούς, αλλά και να προσπαθεί να φτάσει και σε άλλα γκολ. Στο 79′ οι “ερυθρόλευκοι” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Γκάρι Ροντρίγκες, έπειτα από μαρκάρισμα του Χατζηϊσαΐα, πάνω σε σουτ. Στην τελευταία “μεγάλη” φάση του αγώνα (90+1′) ο Έλληνας αμυντικός έδιωξε πάνω στη γραμμή του τέρματος το σουτ του Ροντρίγκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις