Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ο Ελ Αραμπί “καθαρίζει” κάθε… σκοτούρα! “Τεσσάρα” μετά την αποβολή

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ο Ελ Αραμπί “καθαρίζει” κάθε… σκοτούρα! “Τεσσάρα” μετά την αποβολή
Intime.gr

Άφησε για μια ακόμα φορά να περάσει… ανεκμετάλλευτο το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός όμως τα έδωσε όλα στην επανάληψη, κόντρα στον Ατρόμητο και έφτασε στη νίκη με 4-0. Έπαιξε με δέκα παίκτες για 60 λεπτά η ομάδα του Περιστερίου. Με on field control άλλαξε απόφαση και… χρώμα κάρτας ο διαιτητής στην αποβολή. Το VAR “έδειξε” το γκολ του Ελ Καντουρί, που συνολικά σκόραρε 3 φορές. Γκολ και ο Χασάν.

Μια… πολύ άνετη βραδιά κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου με 4-0 στο “Καραϊσκάκης”, σε ματς για την 5η αγωνιστική της Superleague και παραμένει στο “κυνήγι” του πρωτοπόρου Άρη (-3), έχοντας και ματς λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο. Κορυφαίες του στιγμές, η κεφαλιά του Μασούρα στο 12′ και η προσπάθεια; του Σεμέδο, την οποία έδιωξε ο Γούτας πάνω στη γραμμή (21′). Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν από το 29′ με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μάτιτς και στο δεύτερο ημίχρονο “γονάτισαν” στην ανωτερότητα των γηπεδούχων!

Ο Ελ Αραμπί μπήκε λίγο μετά την αποβολή του παίκτη των φιλοξενούμενων και στο 45λεπτος… πήρε το “όπλο” του, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Σκόρερ και ο Χασάν, που έκανε το 2-0. Έτσι, οι Πειραιώτες θα πάνε με ιδανική ψυχολογία, στο ματς με την Μαρσέιγ, στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του Champions League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ δραστήριος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Φορτούνη να ξεκινά βασικός και να παίρνει πάνω του το ρόλο του δημιουργού. Η πρώτη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 6′, με το συρτό σουτ του Χασάν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να περνά για λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μασούρας δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή των “κυανόλευκων”.

Ο Ατρόμητος δεν τα πήγε καλά στο χώρο του κέντρου, αλλά από το 15λεπτο και μετά κατάφερε να.. κλείσε έστω και λίγο τους διαδρόμους προς τα καρέ του. Τουλάχιστον, την εύκολη πρόσβαση (ο Κάναντι άλλαξε και το σύστημα σε 5-3-2). Στο 20′ ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Γούτα να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Σεμέδο (βρήκε την μπάλα με τον ώμο, σε προσπάθεια για κεφαλιά και της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα).

Στο 29′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς. Ο Μάτιτς έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα -από πίσω- στον Καμαρά και ο Κουτσιαύτης έβγαλε κίτρινη κάρτα. Η φάση πέρασε από έλεγχο VAR, τελικά ο διαιτητής έκανε field review και πήρε πίσω την κάρτα, δίνοντας κόκκινη στον παίκτη των Περιστεριωτών και αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πλάνο, φτιάχνοντας επιθετικές προσπάθειες από τη δεξιά του πτέρυγα, με τις συνεργασίες των Φορτούνη, Βαλμπουενά και Ραφίνια. Ο Κάναντι πέρασε στο ματς τον Μπουσούλαζιτς, ενώ ο Μαρτίνς τον Ελ Αραμπί (4-4-2 οι “ερυθρόλευκοι). Η… ερυθρόλευκη πολιορκία δεν έφερε αποτέλεσμα μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο.. γκάζι με την λέναρξη της επανάληψης και στο 52′ έφτασε στο 1-0. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη στον Φορτούνη, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη -παρά το “ανοικτό” κοντρόλ του- και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε από τον επόπτη ως οφσάιντ, αλλά τελικά “εγκρίθηκε” από το VAR.

Η ομάδα του Μαρτινς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 65′ έφτασε στο 2-0. Ο Σάλομον έκανε κακό κοντρόλ, η μπάλα χάθηκε και από εκεί και πέρα όλα έγιναν ταχύτατα. Ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Εμβιλά, αυτός μέσα από την περιοχή έδωσε αμέσως δεξιά στον Χασάν, ο οποίος ευστόχησε με πλασέ.

Το τέρμα αυτό “κλείδωσε” τη νίκη του Ολυμπιακού. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου έδωσε “ενέργεια” στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ελ Αραμπί είχε κι άλλα γκολ να… δώσει. Ο Μαροκινός βρήκε… δίχτυα στο 82′ και στο 87′, “υπογράφοντας” το τελικό 4-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις