Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, Σφαιρόπουλος: “Υπερήφανος για τους παίκτες μου”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχασε την ευκαιρία να γίνει ο 3ος Έλληνας τεχνικός με τίτλο Euroleague, μετά τους Γιώργο Μπαρτζώκα (2013, Λονδίνο, με Ολυμπιακό) και Δημήτρη Ιτούδη (2016, Βερολίνο, με ΤΣΣΚΑ Μόσχας) στο δεύτερο τελικό της καριέρας του. Κυρίως, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον 4ο τίτλο στην ιστορία του.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς και για το πως έπαιξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δώσαμε τέσσερα νοκ άουτ παιχνίδια για να γίνουμε πρωταθλητές, από εκείνο το ματς με την Εφές που βρισκόμασταν πίσω με 2-1 στη σειρά. Στο τέλος δεν είχαμε αυτό το κάτι περισσότερο για να πάρουμε τον τίτλο,» δήλωσε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

«Υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα, είμαστε όμως υπερήφανοι για το πως παίξαμε φέτος και με δεδομένο ότι επιστρέψαμε στον τελικό του φάιναλ φορ. Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πήραν το τρόπαιο».

 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπενθύμισε, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Σπανούλης, πως στους δύο τελευταίους τελικούς που συμμετείχε ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τις οικοδέσποινες (Ρεάλ στη Μαδρίτη το 2015) και (Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη το 2017): «Στους τελευταίους δυο τελικούς παίξαμε στο σπίτι του αντιπάλου μας. Στη Μαδρίτη και απόψε εδώ στο Σινάν Ερντέμ Ντομ. Η πλειοψηφία των οπαδών ήταν δικοί της. Ήταν πιο δύσκολο για εμάς. Ναι, παίζουμε πολλά ματς σε τέτοιες δύσκολες έδρες, με θορυβώδη κοινά, σίγουρα το αποψινό θα μας βοηθήσει».

 

Που χάθηκε… αυτός ο τελικός για τον Ολυμπιακό: «Μας δόθηκαν απόψε πολλά περιφερειακά σουτ, καθώς η Φενέρ δεν μας άφηνε τα λέι απ. Μας σταμάτησαν το πέρασμα της μπάλας στους ψηλούς, δεν είχαμε καλά ποσοστά από την περιφέρεια, χάσαμε ελεύθερα σουτ και ήταν κρίσιμο που όταν μειώσαμε στους τέσσερις πόντους στην 3η περίοδο, κάναμε φάουλ από τα οποία πήραν 10 πόντους. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε εκείνο το διάστημα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε