Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Γιουνγκ Μπόις: Στους “32” του Europa League οι “ερυθρόλευκοι”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Την πρόκριση του στους “32” του Europa League από την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας που χρειαζόνταν κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να νικήσει μέσα στο γήπεδο του τη Γιουνγκ Μπόις και να έμεινε στο 1-1 για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League, όμως πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στη Λευκωσία για να παίξει για την πρωτιά με τον ΑΠΟΕΛ. Οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ στο 48′ με εκπληκτικό φάουλ του Φορτούνη και οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 58′ με τον Οαρό.

Η βαθμολογία του ομίλου:

ΑΠΟΕΛ 9

Ολυμπιακός 8

Γιουνγκ Μπόις 5

Αστάνα 5

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό, να μην δημιουργούν φάσεις για γκολ και να κάνουν διαγωνισμό λαθών. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 17′, με τον Οαρό να βγαίνει απέναντι στον Λεάλι και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βγαίνει νικητής.  Στο 23′ οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία των Ελβετών, με την κεφαλιά του Μποτία, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 45′ το σουτ του Σεμπά μπλόκαρε ο Μβογκό με διπλή προσπάθεια. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (1-0_ στο 48′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Σεμπά “ξύρισε” το δεξί δοκάρι του Μβογκό. Οι “ερυθρόλευκοι”, όχι μόνο δεν έκαναν το 2-0, αλλά δέχθηκαν και γκολ από τον Οαρό στο 58′.

Στη συνέχεια το παιχνίδι “άνοιξε”, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές και να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία για το 2-1, αλλά ο Ελιουνούσι πλάσαρε άουτ σε κενή εστία στο 81′. ενώ στο 86′ το σουτ του Φιγκέιρας έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το 1-1 έμεινε και έτσι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα και να περάσει στην κορυφή του ομίλου, όμως εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (84′ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Άντι Χούτερ): Μβογκό, Λέτσιακς, Μπενίτο, Φον Μπέργκεν, Σούτερ, Σικ (88′ Φρέι), Ζακαρία, Σουλεϊμάνι (59′ Γκερντ), Σανόγκο (76′ Ντουά), Μπερτόν, Οαρό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε