Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Γουλβς: “Ζωντανός” κόντρα στις… ατυχίες! “Παλικαρίσια” ισοπαλία για τους Πειραιώτες (videos)

Ολυμπιακός – Γουλβς: “Ζωντανός” κόντρα στις… ατυχίες! “Παλικαρίσια” ισοπαλία για τους Πειραιώτες (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε άδειο “Καραϊσκάκης” και με 10 παίκτες για μια ώρα αγώνα, αλλά πήρε τελικά την ισοπαλία με 1-1 από τη Γουλβς και έμεινε “ζωντανός” για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σεμέδο στο 30′, αλλά “πάλεψαν” τον αγώνα και προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί στο 54′.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Άγγλοι βρήκαν όμως την ισοφάριση με… αυτογκόλ στο 67′ και έγιναν το φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην έδρα τους.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… διστακτικά το παιχνίδι, καθώς το άδειο “Καραϊσκάκης” δεν βοήθησε να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Η Γουλβς προσπάθησε να “πιέσει” ψηλά στην αρχή του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που “απείλησε” πρώτος, με τον Μασούρα να μην βάζει καλά το κεφάλι σε φοβερή σέντρα του Τσιμίκα στο 11′.

Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 25′ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά η φάση ήταν τελικά ως μη γενόμενη, αφού ο επόπτης είχε δείξει οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν όμως στο 30′, όταν ο Νέβες έφυγε στην αντεπίθεση και ο Σεμέδο τον ανέτρεψε λίγο πριν μπει στην περιοχή. Ο Πορτογάλος αμυντικός ήταν ο τελευταίος παίκτης της ομάδας του και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η αποβολή του Σεμέδο έφερε την ομάδα του Μαρτίνς σε θέση άμυνας, αλλά κατάφερε σχετικά εύκολα να “κρατήσει” το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ήταν μάλιστα αυτός που βρήκε και το πρώτο γκολ στο ματς, αφού παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, στο 54′ ο Γκιλιέρμε έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά και “έβγαλε” απίθανη ασίστ στον Ελ Αραμπί για να κάνει αυτός προ κενής εστίας το 1-0.

Το “ερυθρόλευκο” προβάδισμα ανάγκασε τους “λύκους” να ψάξουν με τη σειρά τους το γκολ στη συνέχεια και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Ο Σα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Νέβες στο 59′, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, οι Άγγλοι ισοφάρισαν.

Χωρίς να έχει “απειλήσει” σοβαρά τους Πειραιώτες, η Γουλβς βρήκε ένα γκολ από το… πουθενά, αφού σε μία εκτέλεση φάουλ του Νέτο, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά την ισοφάριση και έχοντας την ψυχολογία του αγώνα, οι “λύκοι” πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφεραν να “προβληματίσουν” την άμυνα των Πειραιωτών, που κρατήθηκε στο ύψος της μέχρι τέλους, με τον Σα να φωνάζει “παρών” σε κάποια μακρινά σουτ των αντιπάλων.

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους και άφησε “ανοιχτούς” λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία (εν αναμονή πάντα και των εξελίξεων με τον κορονοϊό), όπου και αναμένεται πια να κριθεί η πρόκριση στους “8” του Europa League.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις