Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Η στήριξη στον Κορμπεράν, το ρόστερ που μεγαλώνει και η διακοπή που όλοι περιμένουν

Ολυμπιακός: Η στήριξη στον Κορμπεράν, το ρόστερ που μεγαλώνει και η διακοπή που όλοι περιμένουν
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστιες αλλαγές το φετινό καλοκαίρι, αλλάζοντας μέχρι και τον Πέδρο Μαρτίνς. Μετεγγραφές του καλοκαιριού… ήρθαν και έφυγαν, ενώ η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας απογοητεύει. Ο Κάρλος Κορμπεράν φαίνεται πως έχει ακόμα την στήριξη της διοίκησης και έχει μπροστά του τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να αντιστρέψει το κλίμα, βάζοντας στην ερυθρόλευκη “μηχανή” δυο μεγάλα “αστέρια”.

Βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ο Ολυμπιακός προσπαθεί ακόμα να… γίνει ομάδα, μιας και προέρχεται από ένα καλοκαίρι στο οποίο δέχθηκε ένα τεράστιο “σοκ” στα αποδυτήρια του, μετά και την απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa League, βάζοντας τον Κάρλος Κορμπεράν στο “τιμόνι” αλλά ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην “κανονικότητα” του. Η πίεση είναι μεγάλη προς τον Κορμπεράν, κάτι που είναι φυσιολογικό για τον προπονητή μιας ομάδας, όπως είναι οι Πειραιώτες.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός βγάζει σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα (φάνηκε και στην… εύκολη ήττα του από την Φράιμπουργκ) και ο Κορμπεράν πρέπει να βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί και μάλιστα κάτω από συνθήκες ιδιαίτερες, με πολλές μετεγγραφές μαζεμένες, με ένα γεμάτο ρόστερ και με πολλούς τραυματισμούς.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, στηρίζουν ακόμα τον Ισπανό προπονητή και θεωρούν ότι με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα μπορέσει η ομάδα, έστω με τις απουσίες των διεθνών, να δουλέψει λίγο καλύτερα, να προσαρμοστούν κάποιοι παίκτες περισσότερο και να εμφανιστεί σιγά σιγά ο Ολυμπιακός καλύτερος.

Οι “ερυθρόλευκοι” -πλέον- έχουν μεγάλες προσωπικότητες στα αποδυτήρια τους, μετά και την έλευση των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και ένα μεγάλο ρόστερ, γεγονός που μπορεί να φέρει και γκρίνια. Μάλιστα, οι κινήσεις ενίσχυσης συνεχίζονται. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τα διαδικαστικά με τους Μπακαμπού, Σαμασέκου και Κασάμι, ενώ αναμένονται εξελίξεις με τον Ελαμπντελαουλι και με τερματοφύλακα.

Μέσα σε όλα αυτά, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα και να κάνουν υπομονή. Πάντως, η Θύρα 7 καυτηρίασε την ήττα και την εμφάνιση του Ολυμπιακού ενάντια στη Φράιμπουργκ, μέσω social media.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Πειραιωτών έκαναν λόγο για «παίκτες απόντες», ενώ τόνισαν πως «το μόνο που θύμιζε Ολυμπιακό… ήταν η Θύρα 7».

Η προσοχή όλων στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Άρη, όπου η νίκη είναι «μονόδρομος». Ο Κάρλος Κορμπεράν θα ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το συγκεκριμένο ματς και θέλει καλύτερη αγωνιστική εικόνα από την ομάδα του, συγκριτικά με το ματς κόντρα στους Γερμανούς. Παράλληλα, θεωρείται σίγουρο πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος, καλύτερη αγωνιστική εικόνα.

Στο.. βάθος, υπάρχουν και τα δυο σερί ματς με την Καραμπάκ στο Europa League (ακολουθούν της διακοπής για τα ματς των εθνικών ομάδων στο Nations League). Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα στο “Βικελίδης” και στα ματς με τους Αζέρους δεν είναι το επιθυμητό για την ομάδα, η γκρίνια προς το πρόσωπο του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις