Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους με λάμψη Μπιέλ

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους με λάμψη Μπιέλ
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ιωνικού με 2-1, με τον Πεπ Μπιελ να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την ”ερυθρόλευκη” φανέλα.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν υπερκέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Ιωνικού, ο οποίος δεν παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι και με γκολ των Μπουχαλάκη και Μπιέλ πήραν το τρίποντο ψυχολογίας ενόψει και της ευρωπαϊκής αναμέτρησης της Πέμπτης με αντίπαλο τη Ναντ.

Ο Μεντόσα είχε μειώσει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ για τους φιλοξενούμενους. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Ελ Αραμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μαρσέλο, με πολλούς φίλους των ερυθρόλευκων να έχουν φροντίσει ήδη να τυπώσουν φανέλα με το όνομα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αφήσει πίσω του την ισοπαλία στη Τρίπολη και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ομάδα του Κορμπεράν είχε την κατοχή στο πρώτο τέταρτο του αγώνα αλλά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήτανα καλά οχυρωμένη στα μετόπισθεν.

Οι Νικαιώτες μάλιστα είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 12ο λεπτό με τον Μάντζη να σουτάρει εκτός ισορροπίας μέσα στη περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Βατσλίκ.

Οι γηπεδούχοι πάντως κατάφεραν να προηγηθούν στη πρώτη τελική προσπάθεια τους με τον Μπιέλ να εκτελεί κόρνερ η μπάλα να καταλήγει στο Μπουχαλάκη και εκείνος με ωραίο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πεπ Μπιελ από εκείνο το σημείο και μετά ολοένα και ανέβαζε την απόδοση του με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στους Νικαιώτες.

Η φάση του Φατινγκά στο 22′ δεν απείλησε τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Μπιελ έβαλε το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ μετά από πάσα του Χουάνγκ Ουι Τζο και αφού άδειασε ψύχραιμα τον Αντούνες, έστειλε τους Πειραιώτες στην ανάπαυλα με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός δεν μπήκε με διάθεση παράδοση καθώς στο 49ο λεπτό ο Μεντόσα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ  μείωσε σε 2-1 βάζοντας ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι.

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ιωνικός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Μύγα από κοντά εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Βάτσλικ.

Το δυνατό ξεκίνημα του Ιωνικού αφύπνισε τον Ολυμπιακό ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ντε Λα Φουέντε ο Χουανγκ Ουι Τζο δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να ξανα απειληθεί ιδιαίτερα, με τον Ελ Αραμπί να διαμορφώνει το 3-1 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ρατζέλοβιτς και τους ερυθρόλευκους να έχουν πλέον τα μάτια τους στραμμένα στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ναντ για την 1η αγωνιστκή των ομίλων του Europa League.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις