Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός και Πειραιάς τίμησαν τους Ολυμπιονίκες τους! [pics]

ΦΩΤΟ olympiacos.org
ΦΩΤΟ olympiacos.org

Ανέβηκαν στο βάθρο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και την Τετάρτη ανέβηκαν στο… βάθρο που στήθηκε για χάρη τους στον Πειραιά!

Ολυμπιακός και Πειραιάς τίμησαν, όπως άρμοζε, σπουδαίους αθλητές και παράλληλα ανθρώπους, χάρη στους οποίους η ελληνική σημαία κυμάτισε πιο ψηλά απ’ τις υπόλοιπες τον περασμένο Αύγουστο στη Βραζιλία.

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη και Παναγιώτη Μάντη. Παρότι δεν αγωνίστηκε, με την ίδια ακριβώς διάκριση τιμήθηκε και ο προπονητής, Νίκος Γέμελος, αφού ως γνωστόν είναι ο άνθρωπος που προπονεί τον Σπύρο Γιαννιώτη και ήταν δίπλα του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τους τρεις σπουδαίους αθλητές και τον προπονητή κ. Γέμελο τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Μάλιστα, από τα χέρια του Προέδρου του Ολυμπιακού πήρε το Χρυσό Μετάλλιο του Πειραιά ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο δεύτερος αθλητής που τιμήθηκε -από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη- ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο τρίτος ο Παναγιώτης Μάντης.

Την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προλόγισε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας. Κηρύσσω την έναρξη της 22ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να σας καλωσορίσω στην ειδική τιμητική συνεδρίαση με τους εκλεκτούς μας καλεσμένους. Καλωσορίζω και τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες μας που τίμησαν τη χώρα μας. Τους προπονητές φυσικά και τους εκπροσώπους των συλλόγων τους. Τις οικογένειές τους αλλά και τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη. Το ΔΣ σήμερα με απόφασή του τιμάει τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες, τον κ. Πετρούνια, τον κ. Γιαννιώτη, τον κ. Μάντη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη, τον κ. Νίκο Γέμελο».

«Είναι μια μέρα χαράς για την πόλη μας. Είναι μια σημαντική μέρα. Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δύο εκδηλώσεις. Μία είναι η σημερινή για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι Ολυμπιονίκες και μία δεύτερη που θα γίνει αργότερα και συμμετέχουν όλα τα παιδιά που έχουν σχέση με την πόλη μας και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς και ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό, ό,τι χρώμα κι αν έχει, ωστόσο και η συμμετοχή είναι σημαντική. Θέλουμε στη 2η εκδήλωση να έρθουν και παιδιά από σχολεία για να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση για την σημερινή εκδήλωση αλλά κι εκείνη που θα ακολουθήσει σύντομα. Θέλαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές. Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής και να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος. Θέλω επίσης να σταθώ και στον Νίκο Γέμελο που επιβεβαιώνει ότι πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή, ειδικά στα ατομικά αθλήματα όπως αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, βρίσκεται και ένας σπουδαίος προπονητής», ήταν τα λόγια του δημάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε