Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Κόντης: “Απολογισμός, αυτοκριτική και συσπείρωση για μια νέα ομάδα”

Κόντης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μπορεί η νέα ποδοσφαιρική χρονιά να μην τον βρει στη θέση του πρώτου προπονητή στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Χρήστος Κόντης -αφού έκανε ένα απολογισμό της ποδοσφαιρικής χρονιάς που ολοκληρώνεται για τους “ερυθρόλευκους”- έδωσε το “σύνθημα” για την… επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του Χρήστου Κόντη στην κάμερα της Nova

Για τον απολογισμό της σεζόν: «Σίγουρα ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, κάθε χρόνο παίζει για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, σήμερα είμαστε εκτός και από τα δύο. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, να δούμε τι λάθη κάναμε και να τα διορθώσουμε. Στο τέλος προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο την εικόνα, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Οι παίκτες πρέπει να κάνουν κι αυτοί τον απολογισμό, να δουν τι δεν έκαναν σωστά μέσα στην χρονιά. Νομίζω είναι μία στιγμή για να αναδιοργανωθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε του χρόνου πιο δυνατοί, όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό».

Για το τι μένει στον ίδιο: «Για μένα ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά, έχοντας έρθει από το εξωτερικό έζησα πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα με τα καλά και τα κακά του. Είναi μεγάλη τιμή που ο Ολυμπιακός με εμπιστεύτηκε για αυτά τα παιχνίδια. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και στο μέλλον, όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία, θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμα καλύτερα. Κρατάω το ότι ήταν δύσκολη χρονιά, προσπάθησα να βοηθήσω και σαν βοηθός και τώρα σαν πρώτος προπονητής. Το μέλλον είναι αυτό που θα δείξει την πορεία μου».

Για την επόμενη σεζόν: «Θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό, υπάρχει νέος προπονητής, πρέπει να δούμε κάποια πράγματα, νομίζω ότι θα βρούμε μία λύση».

Για το αν κάθε τέλος είναι νέα αρχή: «Ισχύει αυτό. Να κάνουμε όλοι αυτοκριτική, υπήρχαν και εξωγενείς παράγοντες κι εμείς πρέπει να δούμε που να βελτιωθούμε, να συσπειρωθούμε για να κάνουμε μία νέα δυνατή ομάδα του χρόνου. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί και να είναι δυνατός για να παλεύει για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για το αν το Μουντιάλ επηρεάζει το χτίσιμο της ομάδας και τις μετεγγραφές: «Είναι μία φάση που όλοι οι παίκτες που δεν έχουν συμβόλαια περιμένουν να βρουν ομάδα προς το τέλος έχοντας κάνει κάτι καλό λόγω Μουντιάλ. Όμως πάντα υπάρχουν παίκτες που δεν παίζουν στο Μουντιάλ και μπορείς να τους πάρεις σε προσιτές τιμές. Όσο πιο γρήγορα κάνεις προγραμματισμό τόσο καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ χρόνο, είναι ένα από τα κομμάτια που κοιτάει ο νέος κόουτς, μπορεί να έχει ολοκληρώσει τις μετεγγραφές σε μεγάλο ποσοστό μέχρι την προετοιμασία και μετά να γίνουν μικρές προσθήκες προς το τέλος».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός σαν μεγάλη ομάδα κάνει ότι καλύτερο για να δυναμώσει και να ξαναπάρει τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι έχουμε συσπειρωθεί, ο κόσμος, η διοίκηση, οι παίκτες, όλοι μαζί πραγματικά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και κάτι καλύτερο για την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι το μήνυμά μου: Όλοι μαζί μπορούμε».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις