Σάββατο, 2 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μαρτίνς: «Δική μου απόφαση η αποχώρηση Φορτούνη»

Ολυμπιακός – Μαρτίνς: «Δική μου απόφαση η αποχώρηση Φορτούνη»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τον πρώτο απολογισμό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος για τα αποτελέσματα της δουλείας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα του Κώστα Φορτούνη, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν απόφαση του προπονητή η αποχώρηση του από την ομάδα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στους εκπροσώπους του Τύπου στην Αυστρία:

Για το αν έχει καταλήξει στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός: «Ένα αριστερό μπακ, έναν εξτρέμ κι ένα “10άρι”».

Για τον Βρσάλικο: «Ξεκινάει αμέσως προπονήσεις. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι. Θα πρέπει να δουλέψει με την ομάδα και να δούμε πώς μπορεί να προσαρμοστεί στην ιδέα της προπόνησης και για ένα τέτοιο παιχνίδι. Πιστεύω ότι χωρίς αμφιβολία θα είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό με τη Μακάμπι. Θέλω όμως να τον πρώτο πρώτα».

Τα συμπεράσματά του από τη φετινή προετοιμασία: «Οι προετοιμασίες είναι πάντα σημαντικές. Εγώ όμως κρατάω πάντοτε πολλά θετικά πράγματα από αυτήν την προετοιμασία, γιατί ουσιαστικά κρατάω την ιδέα που είχα στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ήθελα να δω κάποια πράγματα που έπρεπε να τσεκάρω.

Οπότε κρατάω θετικά συμπεράσματα . Σίγουρα οι παίκτες ήρθαν με άλλο πνεύμα, πιο θετικό από την περσινή χρονιά. Και το λέω αυτό, γιατί η φυσική τους κατάσταση ήταν καλύτερη σε σχέση με πέρυσι».

Για τα πράγματα που ήθελε να τσεκάρει και που θέλει να δει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι: «Κυρίως ήθελα να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική, γιατί είναι αυτό που μας έλειπε πέρυσι και ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όπως θα θέλαμε. Αυτό περνάει από το να είμαστε πιο επιθετικοί. Ήταν κάτι που ήθελα να δουλέψουμε, γίνονται κινήσεις ώστε να είμαστε πιο επιθετική ομάδα. Αυτό θα μας κάνει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είχαμε θετικά πράγματα από την περσινή σεζόν και θέλω να τα κρατήσω, αλλά θέλω να γίνει πιο ανταγωνιστική ομάδα και πιο επιθετική».

Για τους τρεις παίκτες που τον εξέπληξαν ευχάριστα στην προετοιμασία: «Ο Αμπουμπακάρ είναι ένας παίκτης που του χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες για να προετοιμαστεί στην ιδέα που θέλαμε. Είναι ευχάριστη έκπληξη. Όπως ήταν και ο Κανέ που τελείωσε τη χρονιά με πράγματα που μας άρεσαν. Ξεκίνησε όμως πολύ έντονα και στην προετοιμασία και μας άρεσε αυτή η ευχάριστη έκπληξη. Όπως επίσης και ο Κώστας Μανωλάς που είχε κάποια προβλήματα πέρυσι και φαίνεται να τα έχει ξεπεράσει. Μας έδωσε πολύ καλή εντύπωση στην προετοιμασία».

Για την ηρεμία που έχει ο ίδιος κι αν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο δύσκολη χρονιά έρχεται: «Η πείρα μου με κρατάει ήρεμο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε μία δύσκολη χρονιά. Είναι η πέμπτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό, καταλαβαίνω τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αλλά από την άλλη είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία καλή δουλειά, γιατί όπως είπα προηγουμένως, θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Επίσης, τελείωσε ένας κύκλος μετά από τέσσερα χρόνια και τρία σερί χρόνια με τίτλους.

Θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και εμείς πήραμε σοβαρές αποφάσεις. Αλλάξαμε πράγματα που ήταν δύσκολο να τα αλλάξουμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον νέο κύκλο. Θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και το είδαμε στα φιλικά που παίξαμε ήδη. Είδαμε μία ομάδα που πίεζε πολύ ψηλά με περισσότερη ένταση. Είχε κατοχή της μπάλας σε πολλά φιλικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Είδαμε μία ομάδα που, πέρα από την κατοχή, είχε και την πίεση ψηλά που θέλαμε. Με αυτά τα δύο στοιχεία θα γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και θα γίνουμε καλύτερη ομάδα. Είμαι ένας προπονητής που δεν είχα ποτέ σπουδαία αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας με τις ομάδες μου. Δίνω πολύ μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία. Προσπαθώ να ξεπερνούν τα όρια οι ποδοσφαιριστές μου. Τους βάζω ένα όριο και μετά όταν φτάσουμε στην ιδανική φυσική κατάσταση, τότε θα δούμε τι θα αποδίδουν. Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα αποτελέσματα στα φιλικά. Ουσιαστικά παίξαμε έξι ματς και ψάχνονται συνέχεια να ξεπερνούν τα όριά τους στη φυσική κατάσταση».

Για τις θέσεις που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ: «Ο Ζινκερνάγκελ έχει έρθει εδώ για “10άρι”, αλλά μπορεί να παίξει και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Τον Αμπουμπακάρ τον υπολογίζω για δεύτερο επιθετικό, αλλά μπορεί να παίξει και μόνος του στην κορυφή. Μπορεί και στα πλάγια, αλλά κυρίως πιστεύω θα τον χρησιμοποιώ στον άξονα».

Για το αν μονιμοποιήσει τον Αγκιμπού ως “8άρι”: «Θεωρώ ότι ως “8άρι” είναι η ιδανική θέση για τον Αγκιμπού. Είναι εκεί που αποδίδει περισσότερο. Έχουμε δει και τον Ζινκερνάγκελ ως “10άρι”, γιατί θέλουμε παίκτες να παίζουν στη συγκεκριμένη θέση. Ο Αγκιμπού μπορεί να παίξει και “10άρι”, όπως στο παρελθόν. Όμως, πιστεύω ότι στο μέλλον θα εξελιχθεί αγωνιζόμενος ως “8άρι”».

Για το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι: «Είναι ένα από τα πράγματα που θέλουμε να δουλεύουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Σε αυτό το κομμάτι θα βοηθήσει πολύ ο Ζινκερνάγκελ όταν θα είναι έτοιμος. Είναι ένας παίκτης που τον υπολογίζω ως “10άρι” και μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Μπορεί να δώσει χώρους μπροστά, να μας δώσει επιλογές, αλλά όπως είπα και προηγουμένως, ψάχνουμε ένα “10άρι” και έναν εξτρέμ για να έχουμε περισσότερες επιλογές, να δημιουργήσουμε χώρους μπροστά και να γίνει πιο εύκολα τα πράγματα στο γκολ».

Για τον λόγο που δεν είναι στα πλάνα του ο Φορτούνης: «Αυτό είναι μία απόφαση του προπονητή. Αποφασίσαμε ότι δεν τον υπολογίζουμε για τη νέα σεζόν. Αν θέλει να παίζει περισσότερα παιχνίδια, μάλλον δεν πρέπει να είναι στην ομάδα μας. Είναι δική μου απόφαση, του εξηγήσαμε ότι μάλλον θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν παίκτη για να αντικατασταθεί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις