Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Μαρτίνς κατά European Super League με αιχμές και στην UEFA

Ολυμπιακός: Μαρτίνς κατά European Super League με αιχμές και στην UEFA
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των play off της Superleague, αλλά με το παιχνίδι να μην έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία στη συνέντευξη Τύπου να μιλήσει και για τη European Super League.

Ο προπονητής των Πειραιωτών εξέφρασε την αντίθεσή του για την πρωτοβουλία των 12 ομάδων, αλλά δεν άφησε εκτός ευθυνών και την UEFA, στην οποία έριξε “βολές” για τον τρόπο που αντιμετωπίζει μικρότερες ομοσπονδίες, όπως η ελληνική.

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς

Για τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά και εάν θα δώσει και άλλες: “Φυσικά γιατί πρέπει να εκτιμήσουμε καλά αυτά τα παιδιά. Να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την παρουσία τους εδώ. Τον Βρουσάι και ως δεξιό μπακ: Επειδή ο Κένι είχε κάποια προβλήματα είδαμε τον Βρουσάι ως δεξιός μπακ. Είχε έναν τραυματισμό και άργησε να γυρίσει. Όμως είναι καλά και είναι παρών και μπορεί να βοηθήσει”.

Για το ότι έπιασε τον Λεμονή στις 77 νίκες στο πρωτάθλημα: “Είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε έναν σύλλογο των διαστάσεων του Ολυμπιακού και με τις επιτυχίες που έχουμε. Νιώθω περηφάνεια”.

Για την European Super League και την UEFA: “Από την αρχή έχω ξεκαθαρίσει πως είμαι κατά της European Super League. Το ποδόσφαιρο είναι για το λαό. Απευθύνεται στις μάζες. Ήταν μία ιδέα που σίγουρο ήταν πως θα την αντέκρουε ο κόσμος. Ωστόσο μπορεί να είμαστε κόντρα σε αυτό, αλλά ευθύνεται και η διαχείριση της UEFA. Εκμεταλλεύεται τις μεγάλες ομάδες για να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό επίπεδο, όμως πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και στις πιο μικρές χώρες. Νομίζω πως υπάρχουν πολλές Ομοσπονδίες που έχουν πρόβλημα με το πως διοργανώνει η UEFA το Champions League. Πρέπει να το διαχειριστεί δίκαια. Βλέπουμε πως ο τρόπος που διαχειρίζεται η UEFA τους μεγάλους θα αρχίζει να μοιάζει με αυτή την ιδέα. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Αγγλία βγάζουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Η Αγγλία βγάζει πολλές ομάδες. Η Ελλάδα δεν έχει καν απευθείας εκπρόσωπο στο Champions League. Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα που μπορεί να μην ξαναβγούν στην Ευρώπη”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις