Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Μεγάλες βραδιές στο Champions League!

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Μεγάλες βραδιές στο Champions League!

Στη μάχη του Champions League ρίχνεται απόψε Τετάρτη (21:45) ο Ολυμπιακός, o οποίος αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά από 35 ολόκληρα χρόνια την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, στην πρεμιέρα της νέας ευρωπαϊκής του περιπέτειας.

Με αφορμή τη σημερινή μάχη, ας ρίξουμε μία ματιά στις μεγάλες νίκες των Ερυθρολεύκων απέναντι σε Γερμανικές ομάδες σε αναμετρήσεις για το Champions League.

Η εξάρα με τη Λεβερκούζεν

Σε ένα από τα ραντεβού με Γερμανική ομάδα, οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία από τις συγκλονιστικότερές νίκες της ιστορίας τους.

Συγκεκριμένα, κανείς φίλαθλος ερυθρόλευκων –και όχι μόνο-  αποχρώσεων δεν έχει ξεχάσει το μεγαλειώδες 6-2 του Ολυμπιακού επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο γήπεδο της Ριζούπολης τη σεζόν 2002-2003, νίκη που παραμένει μία από τις μεγαλύτερες του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Έσπασε την κατάρα

Η αδυναμία του Ολυμπιακού να φτάσει σε εκτός έδρας νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε δημιουργήσει ψυχολογικό θέμα στην ομάδα. Για 31 αγώνες (!) οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πετύχει νίκη μακριά από την έδρα τους, ωστόσο, όλα άλλαξαν το βράδυ της 3η Οκτωβρίου 2007 στη Βρέμη.

Αν και οι παίκτες του Τάκη Λεμονή βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ τη γηπεδούχο Βέρντερ, τα γκολ των Στολτίδη, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς έγραψαν το τελικό 1-3, χαρίζοντας μία ιστορική στιγμή στο σύλλογο, αποτινάσσοντας παράλληλα μια για πάντα ένα τεράστιο βάρος, από τους ώμους όσων παικτών θα φορούσαν την ερυθρόλευκη φανέλα από εκείνη τη στιγμή και έπειτα.

Υποκλίθηκε η Ντόρτμουντ

Οι Γκέτσε και Λεβαντόφσκι θα βρεθούν απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για δεύτερη φορά με την ελπίδα η νέα εμπειρία τους να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Στις 19 Οκτωβρίου 2011, ο Ολυμπιακός με μία επιβλητική εμφάνιση επικράτησε της Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ με 3-1. Οι Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοντέστο σκόραραν τότε για τους κόκκινους, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Λεβαντόφσκι.

Εν τέλει έχοντας συγκεντρώσει 9 βαθμούς στον όμιλο, έμεινε πίσω από τις Άρσεναλ και Μαρσέιγ, ωστόσο η συγκεκριμένη νίκη βοήθησε στο να καταλάβει ο Ολυμπιακός την τρίτη θέση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του χρονιά στο Europa League.

Για την υπέρβαση με την Μπάγερν

Στην αποψινή κόντρα με Γερμανική ομάδα (3η σε πρεμιέρα ομίλων του Champions League), οι Ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία μετράει 11 συνεχόμενες νίκες σε πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το έργο της ελληνικής ομάδας είναι εξαρχής δύσκολο, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις αποδόσεις του Stoiximan.gr ο οποίος προσφέρει την αναμέτρηση αποκλειστικά με 0% γκανιότα, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να κοιτάξει όλους τους αντιπάλους στα μάτια.

Θα χρειαστεί μία υπέρβαση για να μπορέσει να πανηγυρίσει απόψε το βράδυ ο κόσμος του Ολυμπιακού στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είναι ικανοί οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα να την πετύχουν; Η απάντηση στο χορτάρι στις 21:45…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε