Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ομόνοια: “Πετάει” στα αστέρια με Βαλμπουενά κι Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός – Ομόνοια: “Πετάει” στα αστέρια με Βαλμπουενά κι Ελ Αραμπί

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε εντός έδρας της Ομόνοιας με 2-0 και πάει στη ρεβάνς της Κύπρου ως μεγάλο φαβορί.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League καθώς με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 69΄ και υπέροχο γκολ του Ελ Αραμπί στο 90΄+2 νίκησε με 2-0 την Ομόνοια στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη (29/9, 22:00) στη Λευκωσία.

Ο αγώνας:

Η Ομόνοια εμφανίστηκε με πολύ σφιχτή τακτική και αλληλοκαλύψεις δεν άφηνε ακάλυπτους χώρους, επιδιώκοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, όποτε είχε την ευκαιρία.

Η καλοστημένη άμυνα των Κυπρίων προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, ο οποίος αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Τα μακρινά σουτ των Βαλμπουενά (7′) και Μπουχαλάκη (11′) δεν ανησύχησαν τον Φαμπιάνο, ο οποίος απέκρουσε, όμως, δύσκολα το σουτ του Καμαρά στο 24′.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά με μια από τις «συστημένες» σέντρες του έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν, ο οποίος με τη σειρά του την έστειλε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

Από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε και η δεύτερη κλασική ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο, όταν με «γλυκιά» μπαλιά βρήκε τον Φορτούνη, που σούταρε απευθείας και αστόχησε για λίγο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, είδε τα “κακώς κείμενα” στο παιχνίδι της ομάδας του κι έκανε αλλαγές, οι οποίες κι άλλαξαν πάλι την εικόνα του αγώνα, δικαιώνοντας τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Χασάν, αφήνοντας έξω τον Φορτούνη, ενώ έβαλε και τον Ραντζέλοβιτς για ταχύτητα και διείσδυση από τα άκρα στη θέση του Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και πίεσε περισσότερο, χωρίς όμως να δημιουργεί και πάλι κλασικές ευκαιρίες. Στο 68′, τελικά, βρέθηκε η λύση, όταν ο Ραντζέλοβιτς νίκησε με την ταχύτητά του τον Λέτσιακς, που πέφτοντας έπιασε την μπάλα με το χέρι. Ο Βαλμπουενά στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στον Φαμπιάνο, τον έστειλε στην άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ στο 69΄. 

Στο 77΄ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, όταν ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα του Ραντζέλοβιτς ο Ελ Αραμπί πλάσαρε εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 80΄ ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μαροκινού, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ στο 90΄, αλλά ο κορυφαίος της Ομόνοιας, Φαμπιάνο, είπε «όχι» στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γάλλου. 

Ο τερματοφύλακας της κυπριακής ομάδας δεν μπόρεσε, όμως, να σταματήσει τον Ελ Αραμπί στο 92′. Με εκπληκτική κίνηση, ο Ελ Αραμπί “χόρεψε” την άμυνα της Ομόνοιας, η, γύρισε και σούταρε εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία για να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ και να ανοίξει διάπλατα την πόρτα των ομίλων του Champions League.

Τα highlights του αγώνα:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (58΄ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (58΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Χασάν (76΄ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μπουτεάκ (87΄ Λοΐζου), Ζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (81΄ Ασαντέ), Σενέ (46΄ Ντουρίς), Τιάγκο. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις