Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 91-83 τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο τελικό της Basket League και έφερε στα… ίσια τη σειρά στη “μάχη” του τίτλου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους “πράσινους”.
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 20 πόντους διαφορά κόντρα στον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η “χαλάρωσή” του στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την αντίδραση που έβγαλαν Παπαπέτρου και Σλούκας για τους “πράσινους”, έκανε ξανά ντέρμπι το ματς. Εκεί οι Πειραιώτες είδαν τον Γουόκαπ να βγαίνει μπροστά και μαζί με τον Ντόρσεϊ “καθάρισαν” το ματς για την ομάδα τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν για κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στο τέλος και αποβλήθηκαν ο Αταμάν και ο Παπαπέτρου, για να “τελειώσουν” έτσι από νωρίς το παιχνίδι οι Πειραιώτες.
Το παιχνίδι
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και με τον Γκέμπριελ να βρίσκει εύκολα καλάθια στη ρακέτα, πήρε προβάδισμα στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα. Μετά το 10-15, ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ και η ομάδα του επέστρεψε απόλυτα βελτιωμένη στο παρκέ, για να “τρέξει” ένα 13-3 σερί στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και να βρεθεί να προηγείται με 23-18 στο 10′.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες έμειναν ακόμη πιο χαμηλά στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόνο τον Σλούκα “ζεστό” και τους Ναν και Γιούρτσεβεν με τρία φάουλ στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, βρήκε λύσεις με Ντόρσεϊ, Πίτερς και Βεζένκοφ, για να αυξήσει τη διαφορά του στο ματς και να πάει με +10 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Οι “πράσινοι” πέτυχαν μόλις 13 πόντους σε αυτό το διάστημα, για το 41-31 του ημιχρόνου.
Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος και βρίσκοντας σκορ από διαφορετικούς παίκτες, κατάφερε να “εκτοξεύσει” τη διαφορά. Οι Πειραιώτες “ξέφυγαν” ακόμη και στο +20, αλλά χαλάρωσαν λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Με buzzer beater τρίποντο του Παπαπέτρου μάλιστα βρέθηκε με μονοψήφια διαφορά, αφού το σκορ στο 30′ διαμορφώθηκε στο 66-55 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ο Παπαπέτρου συνέχισε όμως στον ίδιο ρυθμό και μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, με τον Σλούκα να τον υποστηρίζει, για να βρεθούν οι “πράσινοι” στο -4 λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Γουόκαπ έβαλε σε εκείνο το σημείο ένα μεγάλο τρίποντο και έγειρε την… πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών, καθώς ακολούθησε και μεγάλη ένταση με τους παίκτες και τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Ένα φάουλ στον Ντόρσεϊ έφερε τρεις τεχνικές ποινές εναντίον των “πρασίνων”, με τον Αταμάν να αποβάλλεται και το παιχνίδι να κρίνεται οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού. Το τελικό 91-83 έφερε και το 1-1 στη σειρά των τελικών της Basket League, με τη “μάχη” των δύο ομάδων να μεταφέρεται και πάλι στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-31, 66-55, 91-83
Τα στατιστικά των παικτών
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 16 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 5 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 15 (4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Φουρνιέ 8 (2/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Λι 4 (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντόρσεϊ 16 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 7/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Πίτερς 9 (2/2 δίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 2, ΜακΚίσικ 10 (3/7 δίποντα, 2/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα)
Παναθηναϊκός (Αταμάν): Όσμαν 8 (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), Γκραντ 5 (2/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ναν 10 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ασίστ, 6 λάθη), Γκέιμπριελ 8 (4/5 δίποντα), Ερνανγκόμεθ 7 (2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 16 (3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 λάθη), Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου 16 (2/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μήτογλου 9 (3/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιούρτσεβεν 4 (6 ριμπάουντ)