Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Έγραψε ιστορία ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο ΣΕΦ και «θύμισε» τον Βασίλη Σπανούλη

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Έγραψε ιστορία ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο ΣΕΦ και «θύμισε» τον Βασίλη Σπανούλη
ΦΩΤΟ Intime

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία σημαντική νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, για την Basket League και έγραψε ιστορία για τους “πράσινους”.

Ο Σέρβος γκαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης του Τριφυλλιού που πετυχαίνει 26 πόντους στο γήπεδο του “αιώνιου” αντιπάλου για το πρωτάθλημα, μετά από 35 ολόκληρα παιχνίδια και την απίθανη εμφάνιση του Κένεντι Ουίνστον το 2008.

Ο Νέντοβιτς “έπιασε” έτσι και την επίδοση του Βασίλη Σπανούλη από το 2012, αφού ο πρώην αρχηγός των “ερυθρόλευκων” ήταν ο τελευταίος παίκτης με τουλάχιστον 24 πόντους στα τελευταία 20 παιχνίδια των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, για την ελληνική Basket League.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ για τον Νέντοβιτς

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το έκανε, σημειώνοντας την πρώτη «20άρα» του στη Stoiximan Basket League. Eίχε 24 κι ενώ στις 15 προηγούμενες εμφανίσεις του στην κατηγορία η κορυφαία επίδοση του ήταν οι 19 πόντοι που σημείωσε τρεις φορές στην περσινή σεζόν.

Ο Σέρβος με τους 24 που σημείωσε στο ντέρμπι, έφτασε τους 200+ στο 16ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League. Είναι ο 60ός ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό πόντων.

Το πιο ξεχωριστό όμως είναι άλλο. Οι 24 πόντοι που σημείωσε ο Νέντοβιτς είναι η κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα τελευταία 35 ματς Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω σχεδόν 14 χρόνια πίσω για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη των «πράσινων». Ήταν 17 Φεβρουαρίου 2008 όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 82-64 για την κανονική περίοδο, με τον Κένεντι Ουίνστον να σημειώνει 26 πόντους.

Πρόκειται παράλληλα για την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 20 ντέρμπι του ΣΕΦ, ανεξαρτήτως ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε επίσης 24 για τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό των πλέι οφ του 2012. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση και από τις δύο ομάδες ήταν εκείνη του Γιοτάμ Χαλπερίν για το παιχνίδι της κανονικής περιόδου της σεζόν 2010-11 όταν ο Ισραηλινός σημείωσε 25 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις