Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κόντρα «αιωνίων» στο ΣΕΦ για τη Euroleague

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κόντρα «αιωνίων» στο ΣΕΦ για τη Euroleague

Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, στο… παρκέ της Euroleague. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ΣΕΦ (21:00, NewsIt.gr, NOVASPORTS 2HD), έχοντας σημαντικές απουσίες.

Τι κι αν τη φετινή σεζόν δεν θυμίζουν τις ομάδες του παρελθόντος. Ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει ποτέ να συγκεντρώνει τα φώτα της μπασκετικής Ευρώπης.

Το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου στη Euroleague διεξάγεται απόψε (05.02.2021, 21:00) στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να κάνουν 2×2 φέτος απέναντι στο «τριφύλλι», επιστρέφοντας στις νίκες -μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Έχοντας δείξει σημάδια βελτίωσης στη νίκη του επί της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για μια δεύτερη διαδοχική, αλλά κυρίως για μια γλυκιά «εκδίκηση» στην έδρα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, με 11 νίκες – 12 ήττες και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν αγώνα λιγότερο και ρεκόρ 8 νίκες – 14 ήττες και μόνο με… θαύμα –και σερί νικών- θα προλάβει την οκάταδα.

Με τον Κώστα Παπανικολάου εκτός, στον Ολυμπιακό έχουν αγωνία αναφορικά με τη συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ (τον ταλαιπωρεί ο τραυματισμός του στο γόνατο).

Τεράστια απουσία έχει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Όντετ Κάτας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της, Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο γκαρντ των «πρασίνων» τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης (3/2), υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και δεν προλαβαίνει το ντέρμπι «αιωνίων».

Αυτή θα είναι η 19η φορά που οι «αιώνιοι» θα «μονομαχήσουν» σε επίπεδο Ευρώπης. Σε αυτά τα 18 παιχνίδια, νικητής έχει αναδειχθεί τις 12 φορές ο Ολυμπιακός και τις 6 ο Παναθηναϊκός. Στα παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους», το… σκορ είναι 6-1.

Διαιτητές της «μητέρας των μαχών» ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις