Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αιωνίων στα προημιτελικά του League Cup στο βόλεϊ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αιωνίων στα προημιτελικά του League Cup στο βόλεϊ

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεσπόζει στους νοκ άουτ προημιτελικούς του League Cup Νίκος Σαμαράς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρόωρος τελικός.

Αλλωστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν οι φιναλίστ των διπλών τελικών της σεζόν 2002-23 με τους «πράσινους» να νικούν και τα δύο παιχνίδια 3-2 σετ. Και οι δύο ομάδες είναι αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις. (Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, προημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 7/12, 21.00, EΡΤ-3 HD, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Ο Ολυμπιακός μετά από 4 χρόνια θέλει να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι δήλωσε: «Το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό ματς, πάντα περιμένουμε πώς και πώς να παίξουμε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, αλλά και γιατί παίζουμε και με τον Παναθηναϊκό και γνωρίζουμε όλοι πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό για τον κόσμο μας και την ομάδα».

O Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη στην Καλαμάτα αλλά και την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ και έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του ακόμα και στο Μελίνα Μερκούρη. Οι πράσινοι θέλουν να περάσουν τον Ολυμπιακό ώστε να τους ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση του 4ου τιτλου Λιγκ Καπ και του 3ου συνεχόμενου.

Θα είναι η 5η σεζόν που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Σε 6 αγώνες στη διοργάνωση οι δύο μονομάχοι έχουν από 3 νίκες.

Από το 1998 που καθιερώθηκε στο πρωτάθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 75 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 46-29.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις