Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο “εμφύλιος” κρίνει το μέλλον τους στη Euroleague

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο “εμφύλιος” κρίνει το μέλλον τους στη Euroleague
ΦΩΤΟ Intime

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός “συγκρούονται” απόψε (21:00, LIVE από το Newsit.gr) στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Με την απουσία των “ερυθρόλευκων” από την Α1 φέτος, αυτή θα είναι η δεύτερη και τελευταία φορά μέσα στη σεζόν, που οι “αιώνιοι” θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Ταυτόχρονα αυτός θα είναι ο “εμφύλιος” νούμερο 17 σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την είσοδο στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 11η θέση, με ρεκόρ 11-15, και χρειάζεται τουλάχιστον πέντε νίκες στις 8 αγωνιστικές που απομένουν για να μπει στην οκτάδα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι βαθμολογικά σε πολύ καλύτερη μοίρα, καθώς βρίσκεται στην 6η θέση με ρεκόρ 14-12, ωστόσο ακόμη δεν μπορούν να νιώσουν ήσυχος αφού χρειάζεται 3 νίκες για να εξασφαλίσει την είσοδό του στην οκτάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεσή του, πέρα από τους Σπανούλη και Χαραλαμπόπουλο, και τον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ δεν κατάφερε να ξεπεράσει εγκαίρως το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τη Βιλερμπάν και το βάρος στη ρακέτα θα πέσει στους Έλις και Ρούμπιτ.

Στον αντίποδα, ο Ρικ Πιτίνο επέλεξε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Παππά στέλνοντας μήνυμα, μετά και τον αποκλεισμό του από το παιχνίδι με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα. Αντίθετα οι Παπαγιάννης και Βουγιούκας θα είναι διαθέσιμοι.

Όσον αφορά την “πλούσια” παράδοση του ζευγαριού στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έχει το “πάνω χέρι” καθώς μετρά 10 νίκες έναντι 6 του Παναθηναϊκού.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις