Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο προβληματικός, ο θριαμβευτής και ο “τελικός” της Κυριακής!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το “τριφύλλι” έπιασε απίστευτη απόδοση, έκανε το 9ο break του σε τελικούς της Α1 κόντρα στον προβληματικό Ολυμπιακό και πλέον η Κυριακάτικη αναμέτρηση μπορεί να δώσει τον… μισό τίτλο στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φαίνεται πως -προσωρινά- επιτυγχάνεται. Ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού καθάρισε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, βλέποντας το “τριφύλλι” να παραπαίει, πήρε στη θέση του τον Πεδουλάκη και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν

Ο “Αρτζι” έδωσε ξανά στους “πράσινους” τη χαμένη τους ταυτότητα και τους οδήγησε στο μπρέικ στο ΣΕΦ και παράλληλα στο 1-0 στη σειρά των τελικών, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει από τον Ολυμπιακό σε τελικούς πρωταθλήματος (4-0 οι νίκες) και στο Κύπελλο (2-0 νίκες).

Από εκεί που οι “πράσινοι” εμφανίζονταν χωρίς τύχη στους τελικούς, έχουν γίνει -πλέον- το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, με την αναμέτρηση της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, να είναι… όλα τα λεφτά.

Καλάθης και ο Διαμαντίδης οργάνωναν μαεστρικά τον Παναθηναϊκό, Φελντέιν και Φώτσης εκτελούσαν από μακριά, ενώ ο Γκιστ κυριάρχησε στο καλάθι. Την ίδια ώρα, ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε τους Παππά και Χαραλαμπόπουλο, που επί Τζόρτζεβιτς ήταν… ξεχασμένοι.

Ο κόσμος της ομάδας αποθέωσε την αποστολή όταν επέστρεψε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ (μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο), αλλά ο Πεδουλάκης ξέρει πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Ο προβληματικός Ολυμπιακός και η νίκη που… αγνοείται στο ΟΑΚΑ

Αυτό που ο Ολυμπιακός πάσχισε κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να το… πετάξει στα σκουπίδια σε ένα ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν χωρίς ψυχολογία, με έλλειψη συγκέντρωσης και δεν μπόρεσαν ποτέ να δείξουν πως η άμυνα τους είναι ένα από τα μεγάλα τους όπλα.

Οι Πειραιώτες ήταν ευάλωτοι κόντρα στις εμπνεύσεις και τα σουτ του Καλάθη, δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους Φώτση, Φελντέιν και Γκιστ και μοιραία ηττήθηκαν. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να παραμείνει στο “θρόνο” του πρωταθλητή θα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα. Αρχικά θα πρέπει να βγάλει περισσότερο πάθος, να έχει λιγότερα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του και φυσικά καθαρότερο μυαλό στην άμυνα.

Πλέον, οι Πειραιώτες υποχρεούνται να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ, πράγμα όχι εύκολο, όπως δείχνει η προϊστορία, καθώς στο συγκεκριμένο γήπεδο μετρούν μόλις εννιά νίκες σε 57 αγώνες και μόλις δύο σε τελικούς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε