Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι “ερυθρόλευκοι” στόχοι και τα “ατού”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Με την ικανοποίηση ότι η ομάδα -παρά τις τόσες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και το πολύωρο κουραστικό ταξίδι στο Καζακστάν- πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Αστάνα, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις και κοιτάζει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μετά και το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, όπου ο ΑΠΟΕΛ νίκησε την Γιουνγκ Μπόις, πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν έναν βαθμό στο επόμενο παιχνίδι με την ελβετική ομάδα στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκεται πάντα ως στόχος η πρώτη θέση του ομίλου, που όλα δείχνουν ότι θα παιχθεί την τελευταία αγωνιστική στη Λευκωσία.

Όλα αυτά όμως μπορούν να περιμένουν… Αυτό που δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να περιμένει είναι η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου η νίκη θα έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Έχουμε και λέμε…

1. Κατ’ αρχήν είναι πάντα το γόητρο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με νίκη επί των «πρασίνων» θα εκτοξευθεί στα ύψη για τον Ολυμπιακό.
2. Θα είναι όμως και νίκη ουσίας, καθώς ο Ολυμπιακός θα αυξήσει σε 7 τους βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και θα διατηρήσει -τουλάχιστον- την ίδια διαφορά από τους άλλους στο κλαμπ των πρωτοπόρων (ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), οπότε θα είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί και για τον φετινό τίτλο.
3. Θα έχει βγάλει με απόλυτη επιτυχία όλα τα ντέρμπι του Α΄ γύρου, ενώ θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα 20ήμερο που αποτέλεσε πραγματικό αγωνιστικό… γολγοθά, με δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό), με δύο αναμετρήσεις σε δύσκολες έδρες (Νέα Σμύρνη, Περιστέρι), με δύο ευρωπαϊκά ματς (εντός και εκτός έδρας με Αστάνα), αλλά και με έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα σε ομάδα της Super League (Πλατανιάς).
4. Και θα υπάρχει ακόμη ένα «ευεργετικό» κέρδος, άσχετα αν ουδείς το λέει δημόσια από τον Ολυμπιακό… Με νίκη θα έχουν δημιουργήσει κανονική κρίση στον «αιώνιο» αντίπαλό τους, ο οποίος προέρχεται από τη χθεσινή εντός έδρας συντριβή σε ευρωπαϊκό ματς, αλλά και από διάφορα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπως το 1-1 στη Βέροια και η ήττα με 2-1 από την Ξάνθη μέσα στη Λ. Αλεξάνδρας. Μια νίκη του Ολυμπιακού θα είναι για τον Παναθηναϊκό κάτι σαν το τελικό χτύπημα… Θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» στο «πράσινο στρατόπεδο» και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι στον Πειραιά.

ΤΑ ΑΤΟΥ

Το μεγάλο ατού για την πειραϊκή ομάδα είναι ότι θα έχει ξεκούραστους βασικούς παίκτες του κορμού της. Το ροτέισον που επιχείρησε ο Πάουλο Μπέντο, με κίνδυνο να ηττηθεί χθες στην Αστάνα, αποδείχθηκε και σωστό και μελετημένο. Οι Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντα Κόστα, Μάριν, Σιόβας και φυσικά ο Πάρντο δεν ταξίδεψαν καν στο Καζακστάν, ενώ οι Καπίνο, Φιγκέιρας, «Τσόρι» Ντομίνγκες και Ιντέγε δεν αγωνίστηκαν και ο Ελιουνούσι έπαιξε μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Μιλάμε δηλαδή για έναν ξεκούραστο κορμό της ομάδας και με μοναδικούς «φορτωμένους» παίκτες τον Μποτία και τον Σεμπά.

Όμως, στα ατού ενδέχεται τελικά να συμπεριληφθεί και ο Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος προφυλάχθηκε και από το χθεσινό ματς, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι πανέτοιμος μέχρι αύριο κι έτσι να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι. Η παρουσία του θα δώσει μεγάλη βοήθεια στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ρέτσος, ως αντικαταστάτης του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ειδικά χθες είχε τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ στην πλευρά του, από την οποία μάλιστα ήρθε και το γκολ της Αστάνα.

Ως μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει του ντέρμπι, μπορεί φυσικά να καταχωρηθεί και η ψυχολογία. Η ομάδα έχει ανεβασμένο το ηθικό, μετά τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, την ίδια στιγμή που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο στον αντίπαλό τους. Και πολλές φορές η ψυχολογία και η… κεκτημένη ταχύτητα είναι οι παράγοντες που έχουν παίξει τον καθοριστικό ρόλο στο ελληνικό “Clasico”.

Και υπάρχει κάτι ακόμη, που αποτέλεσε κέρδος για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό ματς, πέρα από την καλή εμφάνιση της ομάδας και τον βαθμό που απέσπασε… Ο Γιώργος Μανθάτης! Ο 19χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, έδειξε τις ικανότητές του και το… θράσος του σε ένα ευρωπαϊκό ματς και απέδειξε πως αποτελεί μια επιπλέον σαΐτα στην «βαλλίστρα» του προπονητή του. Η αξιοποίησή του σε μελλοντικά παιχνίδια θεωρείται δεδομένη!

«Και τώρα το ντέρμπι» λοιπόν λένε όλοι στον Ολυμπιακό και το αποτύπωσε αυτό και ο Εστεμπάν Καμπιάσο, με το ποστάρισμα που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. «Καλός εκτός έδρας πόντος στο Europa League, τώρα είναι ώρα να επικεντρωθούμε στο ντέρμπι» έγραψε ενδεικτικά ο Αργεντινός μέσος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε