Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Παπανικολάου: Ασχημη εικόνα τα άδεια γήπεδα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού σημείωσε στο δεύτερο τελικό της φετινής Α1 Ανδρών περίπου τους μισούς από τους 80 πόντους των «ερυθρόλευκων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ και κράτησε με αξιώσεις τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση του «break», κάτι που συνέβαινε στο Game 2 των τελικών τα τελευταία δύο χρόνια.

Διψήφιοι από τους «ερυθρόλευκους μονομάχους» της ρακέτας οι Γιώργος Πρίντεζης (15π.) και Κώστας Παπανικολάου (12π.), οι οποίοι μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, προκάλεσαν τεράστια «αναστάτωση» κοντά στο αντίπαλο καλάθι.

Ο «Παπ» ανέλυσε το δεύτερο τελικό του ΟΑΚΑ, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και είχε νικητή τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1. Παράλληλα, εστίασε στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και την αλλαγή των «ερυθρόλευκων» πλάνων στην επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και στον αποψινό τρίτο τελικό στο ΣΕΦ και την προσπάθεια των Πειραιωτών να ανακτήσουν το προβάδισμα και να παραμείνουν σε τροχιά διεκδίκησης του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος Ελλάδας.

 

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα… άδεια καθίσματα που μετρήθηκαν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ στην τελική φάση των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, εκφράζοντας την ενόχλησή του. Μία ενόχληση που είχε εκδηλωθεί από την επιστροφή του Ολυμπιακού από το φάιναλ φορ της Euroleague, όταν απέναντι στον Άρη (3ος ημιτελικός) είχε αντικρύσει μία… ψυχρή -από πλευράς προσέλευσης κόσμου- ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

 

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου

 

-Ο Ολυμπιακός δεν… σάστισε στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ από την απουσία του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί τον ορισμό της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια τον Παναθηναϊκό και διεκδίκησαν με αξιώσεις τη νίκη, η οποία κατέληξε στις… λεπτομέρειες στα χέρια των Κυπελλούχων Ελλάδας.

 

«Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Όπως έχει γίνει πολλές φορές μέσα στη σεζόν, έτσι και για άλλη μία φορά είχαμε τις απουσίες και έπρεπε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό. Βρήκαμε τα παιδιά που βγήκαν μπροστά και με σωστές επιλογές καλύφθηκε το κενό που άφησε ο Βασίλης Σπανούλης. Φτάσαμε πάρα πολύ κοντά σε μία σημαντική νίκη και στο “break”, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Πλέον, ευελπιστούμε ο Βασίλης να είναι μαζί μας απόψε στον τρίτο τελικό, εκεί όπου μέσα στην έδρα μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, να κάνουμε το 2-1 στη σειρά και μαζί το επόμενο βήμα για τον τίτλο».

 

 

-Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη στον δεύτερο τελικό οδήγησε σε… υπερωρίες τη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ελέγχουν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης «χτυπώντας» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα.

 

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο εστιάσαμε περισσότερο εμείς. Επικεντρωθήκαμε στο post up. Το κάναμε με επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο βρήκαμε παίκτες να χτυπήσουν από απόσταση και μείναμε κοντά. Το πιο σημαντικό ήταν ότι στο τέλος στις λεπτομέρειες δεν παρουσιαστήκαμε 100% συγκεντρωμένοι, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα κρίσιμα καλάθια και πήρε τη νίκη. Όπως είπα ο δεύτερος τελικός τελείωσε με το σφύριγμα της λήξης του για εμάς, δεν τον σκεφτόμαστε και εστιάζουμε στον αποψινό τρίτο τελικό».

 

 

-Η σειρά επιστρέφει σήμερα στο ΣΕΦ. Η έδρα σας γεμίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Γι` αυτό παλεύαμε όλη τη χρονιά, για να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και τον κόσμο στο πλευρό μας στα κρίσιμα παιχνίδια, αυτά που μπορούν με νίκη να σου δώσουν το πάνω χέρι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι προκαθορίζει το παιχνίδι και το αποτέλεσμα του. Πρέπει να παίξεις μπάσκετ είτε αγωνίζεσαι εντός, είτε εκτός έδρας. Πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατό με μεγαλύτερη προσήλωση».

 

 

-Ο Ολυμπιακός αν και αουτσάιντερ στο φετινό φάιναλ φορ της Euroleague φτάνει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου δεν άντεξε απέναντι στην… γηπεδούχο Φενερμπαχτσέ. Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα πλέι οφ απέναντι στον Άρη στο ΣΕΦ, με τις κενές θέσεις στο κλειστό να ξεχωρίζουν… Πρώτος τελικός με Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ο κόσμος πάλι δεν το γέμισε, όπως κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ από πλευράς «πράσινων» φιλάθλων. Πως επηρεάζει τον αθλητή η απουσία του κόσμου;

 

«Είναι άσχημο για το ελληνικό μπάσκετ να μη γεμίζουν τα γήπεδα. Επίσης είναι άσχημο για τις επιτυχίες που έχει φέρει το ελληνικό μπάσκετ και μας ενοχλεί όταν συμβαίνει. Ωστόσο, η δουλειά η δική μας είναι μέσα στο παρκέ και δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μ` αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε