Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το “καυτό” πρόγραμμα των “αιώνιων” που ακολουθεί στην Euroleague!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το “καυτό” πρόγραμμα των “αιώνιων” που ακολουθεί στην Euroleague!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός θα κάνουν ποδαρικό στο 2019 με το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ την Παρασκευή (4/1), για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Έξι παιχνίδια θα δώσουν οι “αιώνιοι” μέσα σ’ ένα μήνα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο δεύτερος γύρος της Euroleague ξεκινάει το διήμερο 3-4 Ιανουαρίου, με τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής, η οποία περιλαμβάνει το “αιώνιο” ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα συγκρουστούν στο Φάληρο, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν ρεκόρ 9-6 και τους “πράσινους” να βρίσκονται στο 7-8, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός θα δώσουν έξι παιχνίδια μέσα σ’ ένα μήνα για την Euroleague, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν πολλά για τις θέσεις που θα τερματίσουν οι δύο ομάδες στο τέλος της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Το έργο των “ερυθρόλευκων” είναι πιο εύκολο, καθώς από τα έξι παιχνίδια, τα τέσσερα είναι στην έδρα τους. Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό, την Μπασκόνια, τη Χίμκι και την Μπαρτσελόνα. Οι δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού είναι, πάντως, εξαιρετικά δύσκολες, μιας και θα τεθεί αντιμέτωπος με τις δύο περσινές φιναλίστ της Euroleague, πρώτα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, και στη συνέχεια με την πρωτοπόρο της κατάταξης, Φενέρμπαχτσε.

Όσον αφορά το έργο του Παναθηναϊκού, ο οποίος θέλει διακαώς νίκες μιας και βρίσκεται πίσω στην κατάταξη, είναι πιο δύσκολο, μιας και θα δώσει τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και μόλις δύο στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” θα υποδεχθούν την Μπάγερν Μονάχουν και την Εφές Αναντολού, ενώ θα αντιμετωπίσουν μακριά από την έδρα τους τον Ολυμπιακό, την Μπαρτσελόνα, τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το “τριφύλλι”, με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του, καλείται να πάρει νίκες κι εκτός ΟΑΚΑ, προκειμένου να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Παναθηναϊκός (εντός, 4/1)
Μπασκονια (εντός, 8/1)
Ρεάλ (εκτός, 10/1)
Χίμκι (εντός, 17/1)
Φενέρμπαχτσε (εκτός, 24/1)
Μπαρτσελόνα (εντός, 31/1)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός (εκτός, 4/1)
Μπάγερν (εντός, 9/1)
Μπαρτσελόνα (εκτός, 11/1)
Ζαλγκίρις (εκτός, 18/1)
Μακάμπι (εκτός, 24/1)
Εφές (εντός, 1/2)

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις