Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παρτίζαν: Στα πλέι οφ του Champions League οι “ερυθρόλευκοι”!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Παρτίζαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” και με συνολικό σκορ 5-3 προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα, με τους Σέρβους να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες φάσεις για γκολ. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν αρκετά καλοί ούτε στο δημιουργικό κομμάτι. Παρόλα αυτά, πέτυχαν δύο γκολ και υπερασπίστηκαν σχετικά εύκολα το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι. Σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Καρσελά και ο Φορτούνης.

Πλέον οι “ερυθρόλευκοι” περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στα πλέι οφ του Champions League, με την ομάδα του Μπέσνικ Χάσι να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της Παρασκευής (4/8).

Ο αγώνας:

Η Παρτίζαν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να φανεί απειλητική από τα πρώτα λεπτά. Πρέσαρε αρκετά τους παίκτες του Ολυμπιακού και προσπάθησε να κλέψει μπάλες, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” ανταποκρίνονταν σωστά και δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα αμυντικά προβλήματα στο ξεκίνημα. Στο 15′ οι Σέρβοι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Καπίνο να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας άνοιξαν το σκορ στο 22′,  μετά από ένα τραγικό λάθος του Κλιάιτς. Ο Καρσελά εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα της Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Στο 33′ ήταν η σειρά του Καπίνο να κάνει λάθος και να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια κι ο Σουμάχ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχονο ξεκίνημα ιδανικά για τον Ολυμπιακό.  Στο 51′ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα και ο Φορτούνης με κεφαλιά έκανε το 2-1, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Οι παίκτες του Χάσι μετά το 2-1 χαλάρωσαν, με τους Σέρβους να παίρνουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να χάνουν ευκαιρίες για γκολ. Σ

Στο 84′ ο Γιάνκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς έκανε απευθείας το σουτ και ισοφάρισε σε 2-2. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από τραγικό λάθος του Οτζίτζα, ο Γιάνκοβιτς βρέθηκε μόνος του τετ α τετ, αλλά το σουτ του πήγε πολύ ψηλά. Εάν οι Σέρβοι σκόραραν σ’ εκείνη τη φάση κι έκαναν το 2-3, τότε το παιχνίδι θα γινόταν ροντέο στα τελευταία λεπτά.

Οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στη συνέχεια και πανηγύρισαν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα μάθουν την Παρασκευή τον αντίπαλό τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72′ Ζντιέλαρ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Μαρίν (84′ Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (70′ Σεμπά ), Μπεν.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς (79′ Κόσοβιτς), Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμάχ (54′ Πάντιτς ), Ταουαμπά (85′ Ιλιτς), Τζούρτζεβιτς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε