Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: “Βασιλιάς” είναι ο “Θρύλος”! Ψυχάρα ο Πρίντεζης

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: “Βασιλιάς” είναι ο “Θρύλος”! Ψυχάρα ο Πρίντεζης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το τρένο του Ολυμπιακού δεν είχε στάση ούτε στην 11η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-83 στο ΣΕΦ και πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη της στη διοργάνωση. Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 9-2 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της διοργάνωσης, παρέα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Από μοιραίος… ήρωας! Ο Γιώργος Πρίντεζης “στεναχώρησε” τους φίλους του Ολυμπιακού στο φινάλε της τέταρτης περιόδου του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, αστοχώντας σε δύο βόλες κι επιτρέποντας στους Μαδριλένους να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Ωστόσο, ο υπαρχηχός των Πειραιωτών απέδειξε γιατί είναι ψυχάρα. Δεν τον πήρε από κάτω και μπαίνοντας σαν… ταύρος στο έξτρα πεντάλεπτο, ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μέτρησε 21 πόντους κι 7 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος παίκτης των νικητών. Από πλευράς ηττημένων, ο Ντόντσιτς έβαλε 33 πόντους (ρεκόρ καριέρας) κι ο Κάρολ σταμάτησε στους 24 πόντους. Οι τρομερές εμφανίσεις των δύο παικτών δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν τη νίκη στη Ρεάλ. Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο, το οποίο είναι χτυπημένο από τραυματισμούς, βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, έχοντας πλέον αρνητικό ρεκόρ (5-6) στην Euroleague.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικά χαμηλός στο ξεκίνημα, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, πράγμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν επιθυμούμε να παίξει το “τρελό” παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το αρχικό 4-6 για τους Μαδριλένους, οι Πειραιώτες, με τον Σπανούλη να ζωγραφίζει στην επίθεση και τον Παπανικολάου να τρώει… σίδερα στην άμυνα, έτρεξαν σερί 14-0 και προηγήθηκαν με 18-6, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πετυχαίνει ακόμα ένα καλάθι (18-8) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν και με 12 πόντους (29-17) στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αντίθετα, της χάλασαν τον ρυθμό, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να κολλήσουν στην επίθεση. Οι Μαδριλένοι, με τον Ντόντσιτς να βρίσκει ρυθμό, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 4 πόντους (34-30) στο τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Κάρολ.

Με τον Ντόντσιτς να δίνει το ρυθμό, η “Βασίλισσα” μείωσε στον πόντο (40-39), για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 12-1 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε και πάλι με διψήφια διαφορά (51-40). Ο ΜακΛιν έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια, αλλά η Ρεάλ, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντόντσιτς και Κάρολ, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (56-47) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε εκ νέου με +13 (64-51) και μετά κοιμήθηκε…  Ο Ντόντσιτς άρχισε να τα βάζει από παντού, με τη Ρεάλ να μειώνει σε 64-59 και τον Ολυμπιακό, όμως, να ξεφεύγει και πάλι με 68-59 λίγο πριν το τέλος. Με 8-0 σερί, η Ρεάλ πλησίασε στον πόντο.

Ο Πρίντεζης με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ έκανε το 72-67. Ο Ντόντσιτς απάντησε γρήγορα (72-69), ενώ ο Κάρολ έκανε το 72-72 με τρίποντη βόμβα, 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.  Με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του αγώνα, ο Πρίντεζης αστόχησε σε 2 βόλες, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση.

Εκεί, ο Στρέλνιεκς πέτυχε 5 σερί πόντους και ο Πρίντεζης 7 σερί για το 84-79, με εναπομείναντα χρόνο 1:31. Η Ρεάλ προσπάθησε να κάνει την τελική αντεπίθεση της, αλλά ο Πρίντεζης ήταν ασταμάτητος, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στο έξτρα πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-6, 34-30, 56-47, 72-72 κ.α., 92-83 παρ.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Σπανούλης 7 (1), Μιλουτίνοφ 12 (7ριμπ.), Στρέλνιεκς 15 (1), Πρίντεζης 21 (1τρ., 7ριμπ.), Παπανικολάου 14 (3), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 4, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 5 (6ριμπ.).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 3 (1), Ρούντι 3 (1/5τρ.), Ράντοντσιτς, Ντόντσιτς 33 (4/9τρ.), Ματσιούλις, Ρέγες 4, Καμπάτσο, Κάρολ 24 (4/10τρ.), Ταβάρες 8, Τόμπκινς 6 (10ριμπ.), Τέιλορ 2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις