Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Τα διεθνή ΜΜΕ για το φιλικό ειρήνης στο «Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Τα διεθνή ΜΜΕ για το φιλικό ειρήνης στο «Καραϊσκάκης»
Intime.gr

Η φιλική αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα του Ολυμπιακού πέρασε το μήνυμα ειρήνης που ήθελαν οι δυο ομάδες και απασχόλησε τα ξένα ΜΜΕ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Σαχτάρ Ντόνετσκ αγωνίστηκαν στο “Καραϊσκάκης” στέλνοντας μήνυμα κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων και με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» και σε συγκινητικό κλίμα ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, με 1-0, με γκολ του Τικίνιο.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση που θα δώσει η Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην προσπάθεια της να περάσει ένα αντιπολεμικό μήνυμα και το πρώτο της μετά την έναρξη του πολέμου που κύρηξε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Όπως ήταν φυσικό, το ματς τράβηξε τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία κάλυψαν το θέμα.

“Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ξεκινάει ένα τουρ ειρήνης στην Ουκρανία από την Ελλάδα” αναφέρει στον τίτλο της η Figaro.

“Η ουκρανική Σαχτάρ ξεκινάει τουρ ειρήνης με τον Ολυμπιακό στην Ελλλάδα” γράφει το BBC, ενώ η Daily Mail αναφέρει: “Η Σαχτάρ παίζει το πρώτο της παιχνίδι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες να βγαίνουν απ’ το τούνελ με σημαίες της ταλανισμένης απ’ τον πόλεμο χώρας τους”.

Θέμα το φιλικό έκανε και το ιταλικό Sky Sport με τίτλο: “Σαχτάρ – Ολυμπιακός, φιλικό για την ειρήνη: παιχνίδια στις κερκίδες για τα παιδιά που χάθηκαν”, όπως και το Eurosport που έγραψε: “Η Σαχτάρ ξεκίνησε τουρ από την Ελλάδα για ειρήνη στην Ουκρανία. Ανάλογο κείμενο φιλοξενήθηκε και στο BBC.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις