Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Πάτησε τους Σλοβάκους κι ετοιμάζεται για τους ομίλους του Europa League

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Πάτησε τους Σλοβάκους κι ετοιμάζεται για τους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Europa League και βρίσκεται πλέον με το ενάμιση πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης.

Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, κυριάρχησε κόντρα στους Σλοβάκους κι έφτασε άνετα στη νίκη, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, σκορ πρόκρισης στους ομίλους του Europa League ενόψει και της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Σλοβακία.

Τα δύο πρώτα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν ο Καμαρά κι ο Σισέ, ενώ το 3-0 έγινε με αυτογκόλ των Σλοβάκων. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα, ο τραυματισμός του εξαιρετικού Σισέ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο αγώνας

Χρειάστηκε να περάσει ένα εικοσάλεπτο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ανεβάσει στροφές και να πιέσει για να ανοίξει το σκορ. Στο 27’ο Μασούρας είδε αμαρκάριστο τον Ελ Αραμπί, ο οποίος απέτυχε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της Σλόβαν, Τσόβαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ελ Αραμπί σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Σισέ σούταρε, όμως απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων κι ο Μασούρας δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει το γυριστό.

Οι Πειραιώτες πίεζαν για το 1-0 και τελικά αυτό έγινε στο 37ο λεπτό με τον Μαντί Καμαρά. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Σλόβαν μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Μαντί Καμαρά με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό, άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 43’ ο Ολυμπιακός άγγιξε και το 2-0, αλλά το σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα κι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Εμβιλά στο 48’ και με τον Αγκιμπού Καμαρά, τα σουτ των οποίων πέρασαν άουτ.

Η τρίτη προσπάθεια του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και η φαρμακερή. Στο 52’, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, η μπάλα χτύπησε στον Μποζίκοφ, αιφνιδίασε τον Τσόβαν κι ο επερχόμενος Σισέ έκανε από κοντά το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να παίζει στο… φουλ, θέλοντας να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Στο 62′ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει με ωραίο σουτ τον Τσόβαν, ενώ στο 66′ ο αντίπαλος τερματοφύλακας σταμάτησε και πάλι τον Έλληνα εξτρέμ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει το «ριμπάουντ», πλασάροντας λίγο άουτ.

Στο 68’ από κόρνερ του Βαλμπουενά και πρώτη κεφαλιά του Εμβιλά, ο Μπόζικοφ (υπό την πίεση του Σισέ) βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός έψαξε και τέταρτο γκολ, με τον Μάρτινς να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Ονιεκούρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά (80’ Κουντέ), Εμβιλά, Μασούρας (87’ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ Ραμπιού (67’ Χέντι), Ζμραλ, Αμπένα, Κανκάβα, Πάουτσεκ (67’ Στρέλεκ), Μπόζικοφ, Τσάβριτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις