Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπανούλης: “Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ας μην γελιόμαστε”

Ολυμπιακός – Σπανούλης: “Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ας μην γελιόμαστε”

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού, στη media day ενόψει της πρεμιέρας της Euroleague.

Ο πολύπειρος γκαρντ ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ και ότι πρέπει να παίξεις πάρα πολύ καλά για να μπεις στην οκτάδα.

Όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού

Για το ότι η Ευρωλίγκα τον έγραψε ως τον κορυφαίο όλων των εποχών: «Δεν θεωρώ πως είμαι. Είμαι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν μπορώ να κρίνω εγώ τον εαυτό μου, ο κόσμος θα κρίνει».

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός: «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα, να βρούμε ευκαιρίες στο ανοικτό γήπεδο, να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία, τους παίκτες που έχουν το ταλέντο να σκοράρουν. Σημασία έχει να παίξουμε το μπάσκετ που να κερδίζει. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας».

Για το αν τους επηρεάσει ότι θα δίνουν ένα ματς την εβδομάδα: «Έχω πολλά χρόνια να το κάνω αυτό, θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει, θα δείξει ο χρόνος».

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας: «Δεν μας αγχώνει, αλλά μας προβληματίζει. Θα δούμε βίντεο, πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, γιατί την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η Ευρωλίγκα. Έτσι όπως είναι η διοργάνωση φέτος, δεν μπορείς να χάσεις εκεί που δεν πρέπει. Θα μείνεις πίσω και δεν θα προλαβαίνεις».

Για το αν είναι στόχος η οκτάδα, όπως ήταν παλιότερα: «Σίγουρα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ας μη γελιόμαστε. Υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες, πρέπει να παίξεις πάρα πάρα πολύ καλά για να μπεις στην οκτάδα. Δεν αρκεί μια καλή χρονιά. Είναι πολύ ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα, πρέπει να φτάσεις σε σπουδαίες νίκες για να βρεθείς εκεί».

Για το αν μπορεί να γίνει φέτος υπέρβαση: «Είναι μια καινούρια ομάδα, χρειάζεται υπομονή, αλλά δεν υπάρχει, λόγω του προγράμματος και της πίεσης των αποτελεσμάτων. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και γρήγορα να μάθουμε από τα λάθη μας».

Για το τι περιμένει να δει από τον κόσμο: «Πρέπει να μας βοηθήσει, όπως κάνει πάντα. Να μας σπρώξει στις νίκες, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Παίζουμε δύο ματς στην έδρα μας μετά τη Βιλερμπάν και είναι πολύ σημαντικό να είναι δίπλα μας, γιατί είναι παιχνίδια που δεν μπορείς να κάνεις ήττα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις