Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Τα ποσά που έχει μπροστά του μετά την πρόκριση στα play off του Europa League

Ολυμπιακός: Τα ποσά που έχει μπροστά του μετά την πρόκριση στα play off του Europa League
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στα play off του Europa League, μετά την πρόκριση του επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον ξέρει πως θα συνεχίσει σίγουρα στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλντι μέσα στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και με 4-3 στη… ρουλέτα πήρε την πρόκριση για τα play off του Europa League.

Μετά και τους αποκλεισμούς του Παναθηναϊκού και του Άρη (είχε προηγηθεί αυτός του ΠΑΟΚ), ο Ολυμπιακός θα πάρει ολόκληρο το market pool

Το τελευταίο εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» πριν τους ομίλους του Europa League είναι ο Απόλλων Λεμεσού, με την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, να έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference σε περίπτωση αποκλεισμού.

Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες αποκλείσουν τους πρωταθλητές Κύπρου και μπουν στους ομίλους του Europa League, τότε θα εισπράξουν 3,63 εκατ. ευρώ.

Η νίκη σε ματς στη φάση των ομίλων δίνει 630.000 ευρώ και η ισοπαλία 210.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα προκριθούν ως πρώτες από όμιλο αναμένουν να λάβουν ένα μπόνους ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ και οι δεύτερες 550.000 ευρώ.

Τα ποσά που προβλέπονται στο Europa League:

– πρόκριση στα πλέι οφ των «νοκ άουτ»: 500.000 ευρώ.

– πρόκριση στη φάση των «16»: 1,2 εκατ. ευρώ.

– πρόκριση στα προημιτελικά: 1,8 εκατομμύρια ευρώ

– πρόκριση στα ημιτελικά: 2,8 εκατομμύρια ευρώ

– πρόκριση στον τελικό: 4,6 εκατ. ευρώ

– Η νικήτρια του Europa League μπορεί να λάβει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση όμως που ο Ολυμπιακός χάσει από τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα μπει στους ομίλους του Conference League θα λάβει 2,94 εκατ. ευρώ. Στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης, η νίκη “αμείβεται” με 500.000 ευρώ και η ισοπαλία με 166.000 ευρώ.

Οι νικητές των ομίλων να λαμβάνουν 650.000 και οι ομάδες που θα περάσουν ως δεύτερες θα βάλουν στα ταμεία τους 325.000 ευρώ.

Η συνέχεια στη διοργάνωση του Conference League έχει ως εξής:

πρόκριση στα πλέι οφ των «νοκ άουτ»: 300.000 ευρώ

πρόκριση στη φάση των «16»: 600.000 ευρώ

πρόκριση στα προημιτελικά: 1 εκατομμύριο ευρώ

πρόκριση στα ημιτελικά: 2 εκατ. ευρώ

πρόκριση στον τελικό: 3 εκατ. ευρώ

-ο νικητής αναμένει να λάβει επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις