Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Αταλάντα, αντιπάλου στα play off του Europa League

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Αταλάντα, αντιπάλου στα play off του Europa League
Reuters

Η εντυπωσιακή Αταλάντα από την Serie A βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού για τους «16» του Europa League.

Την Αταλάντα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα play off του Europa League, προσπαθώντας να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο Μπέργκαμο και η ρεβάνς στις 24/2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι “μπεργκαμάσκι” ιδρύθηκαν το 1907, έχουν έδρα το «Stadio Atleti Azzurri d’Italia» χωρητικότητας 27.000 θεατών και τερμάτισε τρίτη την περασμένη σεζόν στη Serie A.

Έχει κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο, το μακρινό 1963. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε μια νέα δύναμη για το ιταλικό ποδόσφαιρο, δίπλα στις παραδοσιακές ισχυρές της Serie A. Ο προπονητής, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, είναι στον πάγκο της από το 2016 και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή της την εξέλιξη.

Στο ρόστερ ξεχωρίζουν οι Κολομβιανοί επιθετικοί Ντουβάν Ζαπάτα και Λουίς Μουριέλ, ο Γερμανός αριστερός μπακ-χαφ Ρόμπιν Γκόζενς, ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός Ρουσλάν Μαλινόφσκι, ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός Γιόσιπ Ίλιτσιτς, ο Δανός δεξιός μπακ-χαφ Γιόακιμ Μέλε, ο Τούρκος στόπερ (δανεικός από τη Γιουβέντους) Μερίχ Ντεμιράλ, οι μέσοι Ρέμο Φρόιλερ (Ελβετία), Μάρτεν Ντε Ρόουν (Ολλανδία) και Μάριο Πάσαλιτς (Κροατία), όπως και οι διεθνείς Ιταλοί Ματέο Πεσίνα, Ράφαελ Τολόι και Ντάβιντε Τζαπακόστα.

Στη φετινή Serie A, η Αταλάντα είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς (11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες), μετά από 17 αγωνιστικές, πίσω μόνο από Ίντερ (40) και Μίλαν (39).

“Ήρθε” από το Champions League, αφού τερμάτισε τρίτη στον έκτο όμιλο με 6 βαθμούς. Την περασμένη σεζόν κατάφερε να φτάσει ως τους «16» του Champions League, ενώ πρόπερσι ως τα προημιτελικά.

Στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 1987 αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και τον απέκλεισε με 2-0 εντός και ήττα 1-0 εκτός έδρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις