Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ο Σφαιρόπουλος θέλει άμυνα που… τσακίζει!

ΦΩΤΟ youtube.com
ΦΩΤΟ youtube.com

Μεγάλη προσήλωση στην άμυνα θέλει να δει από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κόντρα στην ΤΣΣΚ Μόσχας, για την οποία τόνισε πως έχει παίκτες “… που μπορεί να σε σκοτώσουν”. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γκριν στο ματς της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα, που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο αύριο. Γιατί αντιμετωπίζουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα που έχει μεγάλο ταλέντο. Μία ομάδα που σκοράρει πολύ εύκολα και έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί και έχει και τον ίδιο προπονητή. Είναι σημαντικό να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα απ’ ότι παίζαμε μέχρι τώρα για να σταματήσουμε τον επιθετικό οίστρο των παικτών της ΤΣΣΚΑ. Να ελέγξουμε το παιχνίδι από την άμυνα, χωρίς να παραγνωρίζουμε την παραγωγικότητα στην επίθεση. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν. Γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο που έχουμε και να το εφαρμόσουμε πιστά σε όλο το παιχνίδι. Με τη βοήθεια του κόσμου, ελπίζω να γεμίσει το ΣΕΦ, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για τον ρόλο του Παπανικολάου: «Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ έχει ικανά γκαρντ. Δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό, αλλά και οι Τζάκσον και Χίγκινς. Όλοι πρέπει να παίξουν καλά, μαζί με τον Παπανικολάου. Αλλά και οι υπόλοιποι να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Να ελέγξουμε το ματς από την άμυνά μας».

Για το τέμπο του παιχνιδιού: «Γενικά πρέπει να ελέγξουμε καλά τον ρυθμό γιατί είναι σημαντικός. Να μην βιαστούμε στην επίθεση και να μην ρισκάρουμε, με καθαρές επιλογές. Για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα. Αν αφήσεις μία ομάδα να σκοράρει 100 πόντους εκτός έδρας, είναι δύσκολο να κάνεις κάτι καλό».

Για την πίεση: «Όλοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού και ξέρουν ότι πρέπει να ετοιμαστούν πνευματικά για να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Γιατί είναι μεγάλα παιχνίδια. Όλοι θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για τον Γκριν: «Ο Γκριν ακόμη δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα. Θα δούμε σήμερα. Μάλλον θα κάνει ατομικό πρόγραμμα. Αύριο το πρωί στο χαλάρωμα θα δούμε πως είναι και θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή. Εάν δεν παίξει, έχουμε παίκτες να καλύψουμε το κενό του. Όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για τον κόσμο: «Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Είναι καλό το ξεκίνημά μας. Ο κόσμος βλέπει κάτι διαφορετικό φέτος και το χαίρεται. Βλέπει ότι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα φέτος και η υποστήριξή του πρέπει να είναι θερμή. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Με κόσμιο τρόπο, χωρίς ακρότητες. Να συμπαραστέκεται με τη φωνή και τον παλμό του και να είναι δίπλα στην ομάδα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε