Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας
Intime.gr

Βγήκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Final-8 Κυπέλλου Ελλάδος πόλο, μετά τους προημιτελικούς της Παρασκευής. Ξεχωρίζει το Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη.

Ένα 24ωρο αφού ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα… κρεμάσει το σκουφάκι του, ο Χρήστος Αφρουδάκης οδήγησε τη Βουλιαγμένη στη νίκη 11-10 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και την πρόκριση στους ημιτελικούς του final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, που φιλοξενείται στο Λαιμό.

Ο ΝΟΒ θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν Περιστέρι και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός και ΝΟΒ θα συναντηθούν για πέμπτη φορά στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τις προηγούμενες τέσσερις να αφορούν τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν με σχετική ευκολία το «εισιτήριο» για τους «4» του θεσμού, επικρατώντας 18-9 του Υδραϊκού. Έτσι, έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται, προκειμένου να κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ και το 22ο κύπελλο της ιστορίας τους.

Στην παρθενική παρουσία της στην τελική φάση του κυπέλλου πόλο ανδρών, η ΑΕΚ εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του final-8, η Ένωση νίκησε τον Πανιώνιο 13-12 στα πέναλτι, αφού πρώτα ισοφάρισε 7-7 στα 52΄΄ πριν το τέλος του κανονικού αγώνα, με γκολ του Βούκσεβιτς.

Έτσι ο “Δικέφαλος” πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου αύριο (22/5, 18:00) θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι.

Με σερί 4-0 στο φινάλε και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Διονύση Καρούντζο, το Περιστέρι νίκησε 11-9 τον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο προημιτελικό του Final-8 του κυπέλλου.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη προκρίθηκε για τρίτη σερί χρονιά στους “4” της διοργάνωσης. Όποια ομάδα κι αν είναι η νικήτρια αυτού του ημιτελικού, θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου.

Τα αποτελέσματα:

Πανιώνιος-ΑΕΚ 7-7 κ.δ. / 12-13 πεν.

ΠΑΟΚ-Περιστέρι 9-11

Ολυμπιακός-Υδραϊκός 18-9

ΝΟ Βουλιαγμένης-Απόλλων Σμύρνης 11-10

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (22/5):

Περιστέρι-ΑΕΚ (18:00)

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (20:00)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις