Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Χουάνγκ: «Έτσι έπεισα τον Ουί Τζο να έρθει»

Ολυμπιακός – Χουάνγκ: «Έτσι έπεισα τον Ουί Τζο να έρθει»
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός απέκτησε δύο διεθνείς Νοτιοκορεάτες το φετινό καλοκαίρι, με τον Ουί Τζο Χουάνγκ να ακολουθεί τον Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, που έχει ήδη προλάβει να ξεχωρίσει στους Πειραιώτες.

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ μίλησε μάλιστα σε μέσο της πατρίδας του για τη συνύπαρξή τους στον Ολυμπιακό και εξήγησε πως έπεισε τον συμπατριώτη του να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και γιατί αυτό μπορεί να αποτελέσει “κλειδί” για την παρουσία της Νότιας Κορέας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι δηλώσεις του Χουάνγκ

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο και φέτος αγωνίζεται στο Europa League. Ηθελα να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής, γι’ αυτό και αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση και να πάω στην Ελλάδα. Θέλω να βελτιώσω την επαφή μου με την μπάλα, τις πάσες μου και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής. Θέλω να μπορώ να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο για 90 λεπτά, χωρίς να κουράζομαι.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα είδα τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού από την εξέδρα, καθώς δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής (σ.σ στα ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας). Οι συμπαίκτες μου αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στη δημιουργία φάσεων, με αποτέλεσμα να γυρίζουν την μπάλα προς πίσω. Κάτι που ήθελαν να αλλάξουν οι άνθρωποι της ομάδας. Γι’ αυτό ήρθα, για να βοηθήσω μεσοεπιθετικά».

Για το πως προσαρμόστηκε στην Ελλάδα: «Όταν πήγα στη Ρωσία ήταν πολύ δύσκολο να συνεννοηθώ, καθώς ελάχιστοι μιλούσαν Αγγλικά. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι πιο εύκολη η προσαρμογή μου, αφού μιλούν Αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους»

Για το πως έπεισε τον  Ουί-Τζο Χουάνγκ να τον ακολουθήσει στον Ολυμπιακό: «Πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Ουί-Τζο, επικοινώνησε μαζί μου. Του είπα για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η ομάδα μας. Η συνύπαρξη με τον Ουί-Τζο στον Ολυμπιακό θα μας βοηθήσει πολύ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού θα βελτιωθούμε ως δίδυμο και θα βρούμε τρόπους για να συνεργαζόμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Να… συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Η Εθνική ομάδα Νοτίου Κορέας διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είναι ικανή να… τρομάξει οποιονδήποτε αντίπαλο. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πάουλο Μπέντο και στους συμπαίκτες μου. Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό»​​​​​​​.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις