Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-72: Βρήκε ρυθμό και έκανε «πάρτι» με Κάνααν

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-72: Βρήκε ρυθμό και έκανε «πάρτι» με Κάνααν
Eurokinissi

Παίζοντας… σχεδόν πλήρης μετά από πολύ καιρό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει εντός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας (89-72), για την 10η αγωνιστική στη Euroleague. Το “ξέσπασμα” στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Περισσότερο άστοχοι οι φιλοξενούμενοι από τους Πειραιώτες. Ο Κάνααν ήταν ο κορυφαίος των “ερυθρολεύκων” και τον ακολούθησε ο Πίτερς. Πολύ καλή παρουσία από Γουόκαπ και Μπραζντέικις.

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊζέια Κάνααν, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να νικήσει εντός έδρας την Ζαλγκίρις Κάουνας με 89-72, για τη 10η αγωνιστική στη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι την τρίτη του σερί νίκη στη φετινή Euroleague βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-4. Την ίδια στιγμή, η Ζαλγκίρις επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, με το ρεκόρ της να πέφτει στο 4-6.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τραγικό ποσοστό από την περιφέρεια (με μόλις 1/7) και το ολοκλήρωσαν έχοντας 15/29 και κορυφαίους τους Κάνααν (25 πόντοι) και Πίτερς (20 πόντοι). Βοήθησε με 14 πόντους και 5 ασίστ ο Τόμας Γουόκαπ, ενώ πληθωρική ήταν και η εμφάνιση του Ίγκνας Μπραζντέικις με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Επέστρεψε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έπαιξε 15 λεπτά και είχε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ. Δεν έπαιξε ο Σακίλ ΜακΚίσικ που χρειάζεται ακόμα χρόνο.

Οι Λιθουανοί δεν βρήκαν άλλον «πόλο» στην επίθεσή τους πέρα απ’ τον Έβανς (21π.) για να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Από 10 είχαν οι Κεβάριους Χέιζ και Μπρέιντι Μάνεκ.

https://www.youtube.com/watch?v=EhWSXOx1L3g

https://www.youtube.com/watch?v=HBmrKoONYxE

https://www.youtube.com/watch?v=PsDjN_HNnaQ

Το ματς…

Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις είχαν ένα άστοχο ξεκίνημα. Το 4-3 υπέρ των φιλοξενούμενων μετά από σχεδόν τέσσερα αγώνα, ήταν ενδεικτικό. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν ένα μικρό σερί, αλλά οι Λιθουανοί αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά στο σκορ (8-10). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρήκε τις δυο ομάδες στο 10-10. Οι Πειραιώτες σημείωσαν μόλις ένα τρίποντο στην πρώτη περίοδο, αλλά η Ζαλγκίρις συμπλήρωσε πέντε φάουλ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι “ερυθρόλευκοι” και έφτασαν στην ισοφάριση στο τέλος της περιόδου (17-17), έχοντας τέσσερις σερί πόντους του Κάνααν.

Οι δυο ομάδες είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του, αλλά το δεύτερο του τρίποντο στο ματς, του έδωσε και πάλι το προβάδισμα (26-23). Η είσοδος του Μπραζντέικις στο ματς, η άνοδος των Πειραιωτών στην άμυνα, η αστοχία των παικτών της Ζαλγκίρις, δυο σερί τρίποντα των “ερυθρολεύκων”, οι ασίστ του Φαλ και η… ενέργεια του Κάνααν, έφεραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά για την ομάδα του Μπαρτζώκα (σερί 12-0 και σκορ 42-27). Το 43-31 του ημιχρόνου έδειξε πως οι γηπεδούχοι είχαν βρει -πλέον- για τα καλά ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός “είδε” την αντεπίθεση της Ζαλγκίρις -με μπροστάρη τον Έβανς- αλλά δεν επέτρεψε στη διαφορά να μειωθεί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς Παπανικολάου και Γουόκαπ, αφού έφτασαν τα τρία φάουλ, αλλά ο Κάνααν είχε “βρει το χέρι” του και έδωσε… αέρα νίκης στους γηπεδούχους με σερί πόντους (57-42).

Ο Ολυμπιακός “είδε” την αντεπίθεση της Ζαλγκίρις -με μπροστάρη τον Έβανς- αλλά δεν επέτρεψε στη διαφορά να μειωθεί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς Παπανικολάου και Γουόκαπ, αφού έφτασαν τα τρία φάουλ, αλλά ο Κάνααν είχε “βρει το χέρι” του και έδωσε… αέρα νίκης στους γηπεδούχους με σερί πόντους. Το 69-42 του δεκαλέπτου έδειξε μόνο με “αυτοκτονία” η νίκη δεν θα πήγαινε στους “ερυθρόλευκους”.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (4/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Κάναν 25 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/5 βολές), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 3 (0/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 2 (4 ασίστ), Παπανικολάου 2, Μπραζντέικις 9 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 22 (3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 6, Σίκμα 4.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μακσβίτις): Έβανς 21 (4/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές), Λεκαβίτσιους 9 (1/5 τρίποντα), Χέιζ 10 (5 ριμπάουντ), Γκεντράιτις 2, Σμιτς 4 (5 ριμπάουντ), Μπιρούτις, Ντίμσα 3 (1), Λαβρινοβίτσιους 2, Μάνεκ 10 (2), Μπουτκεβίτσιους 5 (1), Ουλανόβας 6.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις