Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας: Ο Πρίντεζης “καθάρισε” τους Λιθουανούς!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει στο φινάλε το εμπόδιο της μαχητικής ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επικρατώντας με 73-64, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague. Πολυτιμότερος παίκτης των πρωταθλητών ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο, πατώντας το γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο, “καθάρισε” τους Λιθουανούς και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παρέα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ρεκόρ 16-6. Από την πλευρά της, η Ζαλγκίρις Κάουνας υποχώρησε στο 9-13, χάνοντας έδαφος στη μάχη της οκτάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έκαναν ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που χαρίζουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο υπαρχηχός του Ολυμπιακού μέτρησε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

Ο αγώνας:

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια στο πρώτο δεκάλεπτο, ανανεώνοντας 5 επιθέσεις και χτυπώντας τους ‘ερυθρόλευκους” στο ζωγραφιστό. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας (4/8δ., 3/6τρ.), αλλά δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, λόγω της ήττας του στους αιθέρες. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, η λήξη της οποίας βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (19-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός περιόρισε τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις, έβγαλε κάποιες καλές άμυνες που απέφεραν 5 κλεψίματα, αλλά δεν κατάφερε να βρει τρόπο να σταματήσει τον δαιμόνιο Λεκαβίτσιους.Αποτέλεσμα αυτών ήταν το σκηνικό να μην αλλάξει και οι δύο ομάδες να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 35-35, μετά από τρίποντο του Σπανούλη με ταμπλό στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

 

Η Ζαλγκίρις Κάουνας αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι. Προηγήθηκε με 41-45 στο 26′, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, Πρίντεζης και Σπανούλης έδωσαν το έναυσμα της αντεπίθεσης από τα 6.75, η “ερυθρόλευκη” άμυνα “έδεσε” και πάλι και οι πρωταθλητές Ελλάδας έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-2 για το 52-47 στο 28΄. Ουότερς και Λοτζέσκι κράτησαν το προβάδισμα, αλλά ένα buzzer beater τρίποντο του Λεκαβίτσιους κράτησε “ζωντανή” την Ζαλγκίρις (56-54 στο 30΄).

Η τέταρτη περίδος άνηκε ολοκληρωτικά στους “ερυθρόλευκους”. Ο Λοτζέσκι “εκτέλεσε” από παντού τους Λιθουανούς, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 7 πόντους (64-57 στο 34′). Κάποιες λανθασμένες επιλογές στην άμυνα, έφεραν την Ζαλγκίρις και πάλι κοντά στην ανατροπή (64-61 στο 35΄), αλλά ο Πρίντεζης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει το προβάδισμα, για να πάρει τη σκυτάλη ο Σπανούλης από τα 6.75 και να “σφραγίσει” τη νίκη στο 39΄ (71-61).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 56-54, 73-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς 8, Σπανούλης 11 (3), Ουότερς 8, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 7 (1), , Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 12 (2).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 9 (1), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 10, Μιλάκνις 5 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε