Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ομάδα μπάσκετ κοριτσιών στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε λίγκα αγοριών, βγήκε πρωταθλήτρια, αλλά της αρνήθηκαν το τρόπαιο

Ομάδα μπάσκετ κοριτσιών στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε λίγκα αγοριών, βγήκε πρωταθλήτρια, αλλά της αρνήθηκαν το τρόπαιο
bacebook.com/jayme.mashayekh

Απίστευτη είδηση από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Μια ομάδα μπάσκετ κοριτσιών 5ης δημοτικού, υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε σχολικό πρωτάθλημα αποτελούμενο από ομάδες αγοριών, τους έβαλε τα… γυαλιά κατακτώντας το, αλλά δεν της επιτρέπουν να σηκώσει την κούπα.

Η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών “Spain Park” αποτελείται από παιδιά πέμπτης δημοτικού τα οποία έπαιζαν μαζί τα τελευταία τρία χρόνια σε μαθητικά πρωταθλήματα, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση της μητέρας μιας αθλήτριας, η ομάδα ενημερώθηκε ξαφνικά στα μέσα της σεζόν πως ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει το δικαίωμα να προπονείται στο κλειστό γήπεδο των εγκαταστάσεων Hoover ήταν είτε να πληρώσει, είτε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των αγοριών.

Η ομάδα των κοριτσιών κατάφερε να γίνει καλύτερη -στον ανταγωνισμό με ομάδες αγοριών της 5ης τάξης του δημοτικού- και τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας στον τελικό τους Kings.

Τα κορίτσια πήραν την πρωτιά, αλλά η λίγκα αποφάσισε να δώσει το τρόπαιο στην. ηττημένη ομάδα με την αιτιολογία ότι η νικήτρια ομάδα είχε κορίτσια (!), προκαλώντας γενική κατακραυγή στις ΗΠΑ.

Πάντως, σε ανάρτησή της στο Facebook, η συγκεκριμένη γυναίκα τόνισε πως η πόλη του Hoover και το Hoover Rec Centre ήρθαν σε επαφή με την ομάδα, προκειμένου να διορθώσουν την κατάσταση, χωρίς να αποκαλύψει εάν η κίνηση αυτή αφορά τη χρήση της μπασκετικής εγκατάστασης ή το τρόπαιο του πρωταθλητή.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις