Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ομόνοια – Ολυμπιακός: “Κυρίαρχος” στα… αστέρια! Ο Φαμπιάνο στέρησε τη δεύτερη νίκη στους Πειραιώτες (videos)

Ομόνοια – Ολυμπιακός: “Κυρίαρχος” στα… αστέρια! Ο Φαμπιάνο στέρησε τη δεύτερη νίκη στους Πειραιώτες (videos)

Ο Ολυμπιακός ήταν καθολικά ανώτερος και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια στα play off του Champions League, αλλά “έπεσε” πάνω σε έναν εκπληκτικό Φαμπιάνο και έμεινε στο 0-0, πανηγυρίζοντας πάντως την πρόκριση στους “χρυσοφόρους” ομίλους της διοργάνωσης.

Παρότι είχαν σημαντικό προβάδισμα με το 2-0 στο πρώτο ματς, οι Πειραιώτες ήταν “κυρίαρχοι” και στη ρεβάνς, χάνοντας τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες για ένα γκολ, ενώ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά καθόλου από την κυπριακή ομάδα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ακόμη και με την ισοπαλία όμως, πέτυχαν το σκοπό τους και θα βρίσκονται στην κλήρωση της UEFA για τους ομίλους του Champions League, για 20η φορά στην ιστορία τους.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του μόλις στο 3′, με τον Ελ Αραμπί να βγαίνει απέναντι από τον Φαμπιάνο, αλλά να σουτάρει “άτσαλα” πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Οι Πειραιώτες έδειχναν πιο “απειλητικοί” όμως και στα επόμενα λεπτά, παρά το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο παιχνίδι κι έφθασαν κοντά στο γκολ και στο 19ο λεπτό. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα κι έδωσε ωραία στον Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Σέρβου με το εξωτερικό, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγξαν πάντως το ρυθμό του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και περιόρισαν εύκολα τους Κύπριους, οι οποίοι είχαν ουσιαστικά μία καλή στιγμή στο 33′, με τον Μποτεάγκ να κάνει κακό κοντρόλ σε πλεονεκτική θέση και να κόβεται τελικά από τον Σεμέδο με εξαιρετικό τάκλιν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κύπριοι μπήκαν πιο δυνατά και “απείλησαν” δύο φορές τον Σα, με μία απευθείας εκτέλεση του Μποτεάγκ κι ένα μακρινό σουτ του Κούσουλου, αλλά η πρώτη πέρασε λίγο άουτ και το δεύτερο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Μετά το 60′ όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς. Στο 61′ ο Καμαρά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο με τρομερό σουτ, ενώ στο 66′ Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς έχασαν απίθανη ευκαιρία για ένα γκολ.

Ο Μαροκινός επιθετικός έκανε τρομερή ντρίμπλα στην “καρδιά” της άμυνας, αλλά ο ο Λανγκ με υπερένταση, έπεσε και τον έκοψε με τάκλιν πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ραντζέλοβιτς από κοντά δεν κατάφερε επίσης να σκοράρει.

Στο 78′ ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έβγαλε και μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Βαλμπουενά, με τον Μασούρα να παίρνει το “ριμπάουντ”, αλλά να κάνει άσχημο σουτ από καλή θέση.

Ο Έλληνας επιθετικός νικήθηκε από τον τρομερό Βραζιλιάνο και στο 83′, όταν σε τετ-α-τετ έκανε εξαιρετικό πλασέ, αλλά η “απάντηση” ήταν ακόμη καλύτερη, με απίθανο διώξιμο με το ένα χέρι.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία για μία δεύτερη νίκη, αλλά όχι και τη “χρυσή” πρόκριση στους ομίλους του Champions League, επιβεβαιώνοντας στο γήπεδο την ανωτερότητά του από την κυπριακή ομάδα και στους δύο μεταξύ τους αγώνες.

Οι συνθέσεις στο Ομόνοια – Ολυμπιακός

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιόνης, Παπουλής (70′ Ασάντες), Ντούρις (70′ Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (90’+1′ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75′ Μασούρας), Ελ Αραμπί

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις