Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ομόνοια – ΠΑΟΚ: Αποκλεισμός! “Μαχαιριές” σε Κύπρο και… Ισπανία

Ομόνοια – ΠΑΟΚ: Αποκλεισμός! “Μαχαιριές” σε Κύπρο και… Ισπανία
Intime.gr

Το… αποτέλεσμα μετράει . Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της Ομόνοιας στο Γ.Σ.Π. αλλά οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη, ηττήθηκαν με 2-1 και σε συνδυασμό με το «διπλό» της Αϊντχόφεν επί της Γρανάδα, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League.

Άδοξο τέλος στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από την Ομόνοια στην Κύπρο με 2-1, σε ματς για την 5η αγωνιστική των ομίλων και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αϊντχόφεν στην έδρα της Γρανάδα «αποχαιρέτησαν» τη διοργάνωση, δίνοντας.. διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία “στροφή” των ομίλων.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της κυπριακής ομάδας στη φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ είχε για μοιραίο τον Ελ Καντουρί, που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 46’ για να πάρει.. κεφάλι στο σκορ, ενώ ήταν ο παίκτης που ανέτρεψε τον Λοΐζου στο πέναλτι που χάρισε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα νωθρό ξεκίνημα στο Γ.Σ.Π. και το… πλήρωσε. Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε την αμυντική του αστάθεια και στο 9’ έκανε το 1-0. Ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Σενέ και ο Κακουλής πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε. Ο επιθετικός της κυπριακής ομάδας όμως στη συνέχεια τραυματίστηκε και ανάγκασε τον Μπεργκ να προχωρήσει μόλις στο 20’ στην πρώτη του αλλαγή.

Η ομάδα του Γκαρσία προσπάθησε να ανεβάσει.. στροφές και να γίνει επικίνδυνη. Στο 22’ ο Ελ Καντουρί είχε πολύ καλό σουτ, στέλνοντας την μπάλα να περάσει γι α λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα «ηνία» του ματς και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στο 1-1 λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (39’) με ένα υπέροχο τέρμα. Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί «έκρυψαν» το… τόπι με τις γρήγορες πάσες τους, η μπάλα έφτασε στον Τζόλη που «εκτέλεσε» με τη μια για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλες ευκαιρίες και με τον Πάμπλο Γκαρσία να ρίχνει στο ματς Γιαννούλη και Μουργκ. Στο 47’ ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, η Ομόνοια είδε δυο φορές τον Ζίβκοβιτς να την εμποδίζει να σκοράρει (στη δεύτερη μάλιστα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με την επέμβαση του).

Το παιχνίδι παίχθηκε στη συνέχεια στο μισό στο οποίο η Ομόνοια αμύνθηκε. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αφού οι κύπριοι «ταμπουρώθηκαν». Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-1. Ο Ελ Καντουρί έκανε «χαζό» πέναλτι στον Λοΐζου και ο Γκόμεθ εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γρανάδα 10 (6-3)
  2. Αϊντχόφεν 9 (8-9)
  3. ΠΑΟΚ 5 (8-7)
  4. Ομόνοια 4 (5-8)

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/12)

Αϊντχόφεν – Ομόνοια (19:55)

ΠΑΟΚ – Γρανάδα (19:55)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις