Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Οργή των παικτών της Serie A για τις μειώσεις: “Ντροπιαστική πρόταση”

Οργή των παικτών της Serie A για τις μειώσεις: “Ντροπιαστική πρόταση”
ΦΩΤΟ Reuters

Καθόλου καλά δεν πήραν οι παίκτες της Serie A, την απόφαση των ομάδων να συμφωνήσουν από κοινού και μόνες τους σε μειώσεις των μισθών, λόγω του κορονοϊού, και έκαναν λόγο για “ντροπή” μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Η Ένωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών επιτέθηκε εναντίον της ιταλικής Λίγκας, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική και απαράδεκτη την πρότασή της να μειωθούν οι μισθοί των παικτών περίπου κατά το ένα τρίτο (30%).

Ομάδες της Serie A και παίκτες απέτυχαν την Κυριακή (5/4) να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μισθολογικές περικοπές, αλλά το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) ανακοινώθηκε ότι 19 σύλλογοι της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας ψήφισαν για μείωση. Η Γιουβέντους ήταν η μόνη πλευρά που δεν συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία, λόγω του ότι το προσωπικό της ανδρικής ομάδας είχε ήδη παραιτηθεί από τα μηνιαία κέρδη του μέχρι τον Ιούνιο.

Οι ομάδες της Serie A συμφώνησαν για το ύψος των περικοπών

Ωστόσο, η πρόταση της Λίγκας απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών, Ουμπέρτο Καλάνιο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι. “Είναι μια ντροπιαστική και απαράδεκτη πρόταση”, δήλωσε ο Καλάνιο στους δημοσιογράφους.

“Είναι σαφές ότι θέλουν να πληρώσουν για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από την κρίση μόνο οι παίκτες. “Το μόνο σημαντικό μέρος της ανακοίνωσης είναι η αναφορά ότι οι ομάδες θα πρέπει να διαπραγματευτούν αλλαγές στα συμβόλαια με μεμονωμένους παίκτες”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις