Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οριστικό! Χωρίς ξένους το πρωτάθλημα της Α2

Οριστικό! Χωρίς ξένους το πρωτάθλημα της Α2
ΦΩΤΟ intime

Καμία ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει ξένους αθλητές στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 ανδρών, για τη σεζόν 2020-21, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Δεκτό έγινε το αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) για τη μη χρησιμοποίηση ξένων αθλητών στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ 

Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, υλοποιήθηκε, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. “Μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου”, αναφέρουν οι καλαθοσφαιριστές στην ανακοίνωσή τους, ενώ θυμίζουμε πως με αυτή την εξέλιξη είχε διαφωνήσει ο Ολυμπιακός.

Η διεξαγωγή πρωταθλήματος με την παρουσία μόνον Ελλήνων παικτών είναι γεγονός. Οι συνεχείς επαφές με την ΕΟΚ απέδωσαν καρπούς και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΣΑΚ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου.

Αντίθετα με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έκανε – τουλάχιστον μέχρι τωρα – δεκτό το αίτημα μας για μείωση των ξένων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις