Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

“Όρθιος” στη Λεωφόρο! Ψυχάρα… ΠΑΟΚάρα – Στραπάτσο για Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

– Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ μέσα στη Λεωφόρο, αλλά ήταν… παλικάρι
– Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν την ισοπαλία (2-2) απέναντι στον Παναθηναϊκό, που εμφάνισε σημάδια… ηττοπάθειας
– Τα 8 γκολ σε 10 αναμετρήσεις κόντρα στο “δικέφαλο του Βορρά” έφτασε ο Μπεργκ – Δυο ασίστ ο Βλαχοδήμος
– Με γκολ-βολίδα από τον Τσίμιροτ ξεκίνησε η “αντεπίθεση” των φιλοξενούμενων

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League στο γήπεδο της Λεωφόρου, η λήξη του οποίου βρήκε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ισόπαλους 2-2.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Μπεργκ (10΄) και Καλτσά (51΄), όμως οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και με τα γκολ των Τσίμιροτ (56΄) και Πέλκα (67΄) να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αν και τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χαρίση στις καθυστερήσεις. 

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε κάποιες μικρές εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αφήνοντας εκτός τους Βιγιαφάνες και Εσιέν. Απ’ την άλλη, ο Ιγκόρ Τούντορ για ένα ακόμα παιχνίδι αναγκάστηκε να παρατάξει μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, λόγω πολλών απουσιών (τιμωρημένος ο Βίτορ, τραυματίες οιΑθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Ροντρίγκες, Ζάιρο, Κωνσταντινίδης και με ίωση ο Σκόνδρας).

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι από το κέντρο και προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μετά από ένα πεντάλεπτο πίεσης κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να μειώσουν τα λάθη τους. Σε ένα από αυτά, το “τριφύλλι” άνοιξε το σκορ. Ο Χατζηϊσαΐας λάθεψε λίγο πίσω από το κέντρο στο 10′, ο πολύ δραστήριος Βλαχοδήμος έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά για τον Μπεργκ, ο οποίος απέναντι από τον Βελλίδη εκτέλεσε πανέμορφα για το 1-0, πετυχαίνοντας το 8ο του τέρμα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός στη συνέχεια, έπαιξε κυρίως από δεξιά με τους Κίτσιου – Μυστακίδη αλλά είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Άλλωστε, η μεγαλύτερη του φάση ήρθε από μια “στημένη” φάση, με τον Τζαβέλλα να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ (18′). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, αλλά οι “πράσινοι” δεν δυσκολεύτηκαν για να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Από κόρνερ για τον ΠΑΟΚ(!), το “τριφύλλι έφυγε.. σφαίρα στην αντεπίθεση, ο Βλαχοδήμο έβγαλε την κάθετη στον Καλτσά (δεύτερη ασίστ), ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Βελλίδη έκανε το 2-0.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και εντυπωσιακή και ήρθε μετά την κίνηση του Στραματσόνι να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Καλτσά και Βλαχοδήμο! Έπειτα από γέμισμα η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Τσίμιροτ που με καταπληκτικό σουτ πίσω από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στιλ, μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 

Το γκολ αυτό έδωσε.. φτερά στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που λίγο αργότερα έφτασαν και στην ισοφάριση. Ο Μυστακίδης έκανε στο 67′ σέντρα-σουτ, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, που με κοντινή προβολή (την ώρα που ο Πράνιτς δεν έπαιξε σωστά το τεχνικό οφσάιντ) νίκησε τον Στιλ για το 2-2.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά στη συνέχεια για το γκολ της νίκης, ο Στραματσόνι πέρασε στον αγώνα και τον Μαμούτε, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά που δημιουργήθηκαν στην άμυνα του “τριφυλλιού”. Στα τελευταία λεπτά είχαμε και νεύρα μεταξύ των παικτών, με τον Χαρίση να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις, χωρίς όμως να το… πληρώνει με κάποιο γκολ. Λίγο νωρίτερα, ο Μπεργκ δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Τζαβέλλα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (76’ Μαμούτε), Βλαχοδήμος (58’ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (59’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Λέοβατς (79’ Κοροβέσης), Κίτσιου, Πέλκας, Μακ, Μυστακίδης (83’ Αντώνης)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε