Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος… “έλουζε” με λουλούδια τον Γιώργο Βαρδινογιάννη – Ιστορική φωτογραφία

Όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος… “έλουζε” με λουλούδια τον Γιώργο Βαρδινογιάννη – Ιστορική φωτογραφία

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί τις τελευταίες ώρες για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, μετά τον χαμό του την Κυριακή (10.06.2018) σε ηλικία 88 ετών.

Η ιστορία που έγραψε στον χώρο του αθλητισμού και του μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητη, με τον Παναθηναϊκό επί των ημερών του να “σαρώνει” τις κούπες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ωστόσο ήταν κοινό μυστικό πως διακαής “πόθος” των αδερφών Γιαννακόπουλου για πολλά χρόνια ήταν το ποδόσφαιρο, με το πλειοψηφικό πακέτο όμως της ΠΑΕ για πηγαίνει το 1979 στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, πικραίνοντας τα δύο αδέρφια.

Ωστόσο οι δύο οικογένειες φάνηκε να κρατούν καλές σχέσεις μεταξύ τους, κάτι που αποτυπώθηκε και στην ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1996  μία ημέρα πριν από την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας με την τρομερή εμφάνιση του Ντομινίκ Γουίλκινς.

Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Βαρδινογιάννης το… “‘έκαψαν” σε χορό της ΠΑΛΕΦΙΠ,  με τον λουλουδοπόλεμο να είναι… στα καλύτερά του.

Μάλιστα σε κοινές δηλώσεις τους ευχαρίστησαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη συμπαράσταση σε όλες τις ομάδες μας.

“Εκείνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να πάνε φέτος όλες οι ομάδες μας στον τελικό της Ρώμης στο ποδόσφαιρο και στο Final 4 του Παρισιού στο μπάσκετ” είχαν πει τότε.

Αργότερα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τραγούδησε με τον παλαίμαχο άσο Αχιλλέα Ασλανίδη το «Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα» και, σε μία συμβολική κίνηση, ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον έλουσε με λουλούδια!

Δείτε την ιστορική φωτό

Πηγή:sport-retro.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις