Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουαλία – Ιράν 0-2: Οι Ιρανοί «καθάρισαν» στις καθυστερήσεις την ομάδα του Μπέιλ

Ουαλία – Ιράν 0-2: Οι Ιρανοί «καθάρισαν» στις καθυστερήσεις την ομάδα του Μπέιλ
ΦΩΤΟ Reuters

Το Ιράν έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, έχανε τη μια φάση μετά την άλλη, αλλά τα γκολ των Τσεσμί στο 98′ και του Ραζειγιάν στο 90+9, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Κεϊρόζ και έμειναν στο ζωντανοί στο κόλπο  της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022.

Το Ιράν έδειξε χαρακτήρα μετά την συντριβή από την Αγγλία με 6-2 και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει της Ουαλίας με δυο γκολ στις καθυστερήσεις και πλέον όλα θα κριθούν στο τελικό με τις ΗΠΑ για το εισιτήριο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κεϊρόζ έχασε σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, με πιο χαρακτηριστική τη τριπλή ευκαιρία του Αζμούν Γκολιζαντέχ η οποία σταμάτησε στο δοκάρι και στον Χένεσι.

Οι Ουαλοί, οι οποίοι δεν είχαν σε καλή βραδιά τον Γκάρεθ Μπέιλ, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 86′ αλλά η βολίδα του Ντέιβις απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χοσεϊνί.

Τελικά η ομάδα του Χατζισαφί και Καρίμ Ανσαριφάρντ κατάφεραν να βρει τη λύση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων  με τρομερό σουτ του Τσέσμι.

Ο Ραζειγιάν ένα λεπτό αργότερα έβαλε το κερασάκι στη τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, στέλνοντας τους Ιρανούς στα ουράνια και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ.

Ουαλία: Χένεσι, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Ράμσεϊ, Αμπάντου, Γουίλσον, Μπέιλ, Μουρ

Ιράν: Χοσεϊνί, Ρεζαϊάν, Πουραλιγκάντζι, Μ. Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ, Νουρολαχί, Εζατολαχί, Χατζισαφί, Ζαμούν, Ταρέμι

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις