Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ουντέζε: «Σοκαριστική η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»

Ουντέζε: «Σοκαριστική η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»
Intime.gr

Ο παλαίμαχος διεθνής Νιγηριανός αμυντικός, Ιφεάνι Ουντέζε μίλησε για την σοκαριστική στιγμή που βίωσε το ρατσισμό -εντός γηπέδου- στην Ελλάδα

Ο Ιφεάνι Ουντέζε αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, από το 1997-2008, με τη φανέλα των Καβάλα (1997-2000), ΠΑΟΚ (2000-06 και 2007-08) και ΑΕΚ (2006-07). Ο 39χρονος Νιγηριανός μίλησε σε Μέσο της χώρας του και… θυμήθηκε ένα περιστατικό ρατσισμού που βίωσε στα ελληνικά γήπεδα, εκφράζοντας το θυμό του.

“Το πιο σοκαριστικό πράγμα για μένα στο ποδόσφαιρο, ήταν η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Μου πέταξαν νομίσματα και μπανάνες και ήμουν πολύ θυμωμένος. Ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Τράβηξα τη φανέλα μου και σχεδόν έδωσα μάχη με τους φιλάθλους. Κάθε φορά που θυμάμαι εκείνη την ημέρα, νιώθω λυπημένος” τόνισε αρχικά ο Ουντέζε, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του “The Punch”.

“Ο ρατσισμός θα παραμείνει, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο. Εφ ‘όσον είσαι μαύρος, περπατάς στους δρόμους και εξακολουθείς να δέχεσαι επιθέσεις για το χρώμα σου. Αυτό θα συμβαίνει στο γήπεδο και μερικές φορές και από τους συμπαίκτες σου. Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο”, ανέφερε ο διεθνής από το 2000 ως το 2005 με την εθνική της χώρας του” ανέφερε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις